StoryEditorOCM
Crna kronikaPOKUŠALI POBJEĆI

Filmske scene u policijskoj akciji u Metkoviću, sve zbog heroina

Piše DV
18. ožujka 2024. - 15:56

Tijekom poslijepodnevnih sati u petak, 15. ožujka, u namjeri provođenja pretrage obiteljske kuće koju koristi 40-godišnjak, u Metkoviću, policijski službenici Policijske postaje Metković su ispred obiteljske kuće zatekli spomenutog 40-godišnjaka u prodaji heroina dvojici muškaraca koji su se nalazili u osobnom vozilu.

Radi se o vozilu dubrovačkih registarskih znaka kojim je upravljao 55-godišnjak, dok se na mjestu suvozača nalazio 47-godišnjak. Kada su policijski službenici pristupili vozilu u namjeri da ga zaustave, vozilo je naglo krenulo prema jednom od policijskih službenika koji se, izbjegavajući udarac, bacio u stranu, priopćili su iz Policijske postaje dubrovačko-neretvanske.

Iako su pobjegli, vrlo brzo su pronađeni i uhićeni, a u blizini vozila je pronađen i kupljeni smotuljak heroina težine 0,77 grama. 

Pretragom obiteljske kuće pronađeno je osam pvc pakiranja heroina ukupne težine 6,4 g, digitalna precizna vaga s tragovima heroina i amfetamina i novac od gore spomenutog prodanog heroina. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 40-godišnjak je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a 55-godišnji vozač za kazneno djelo prisile prema službenoj osobi. 

Obojica su, uz kaznene prijave, predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković, dok je 47-godišnjak koji je kupio heroin, prekršajno sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

26. travanj 2024 23:36