StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicija u civilu

Filmske scene u Makarskoj: dvojicu naoružanih ‘reketaša‘ hvatalo je petero specijalaca iz Antiterorističke jedinice Lučko, evo svih detalja drame

Piše Dijana Turić/sd
28. studenog 2022. - 18:11

Jutros se u Makarskoj odvijala prava drama po uzoru na filmske scenarije. Kako doznajemo iz neslužbenih izvora, pet pripadnika Antiterorističke jedinice Lučko s dugim cijevima, u kavani Romana izvelo je spektakularno uhićenje dvojice muškaraca iz Bosne i Hercegovine, dobro poznatih policiji, a koje se sumnjiče za iznudu velike količine novca od bogatog sugrađanina, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, dvojac iz BiH u Makarsku je stigao skupocjenim Mercedesom njemačkih registarskih oznaka koji su parkirali pored nekoliko metara udaljene trgovine Studenac, a potom su odšetali do Romane gdje je trebala biti obavljena primopredaja novca. Međutim, sugrađanin kojeg je dvojac reketario, prethodno je sve prijavio policiji tako da primopredaja novca nije slučajno obavljena u Romani koja u jutarnjim satima bude krcata gostima. Međutim, da slučajno netko ne bi stradao jer je bosanskohercegovački dvojac bio naoružan, većinu gostiju kavane činili su policajci u civilu nakon čijeg su "miga" pripadnici ATJ Lučko, uletjeli u kavanu skoro pa neopaženo i brzinom munje izveli dvojac vani te ih odveli do njihovog Mercedesa koji su pretražili.

Što se zbilja događalo u Makarskoj i o kakvom je točno kaznenom djelu riječ, pokušali smo doznati od PU splitsko-dalmatinske.

Kako kažu, policijski službenici Policijske uprave splitsko dalmatinske  danas su na području grada Makarske uhitili dvije osobe koje se dovode u svezu s počinjenjem kaznenog djela iznude.

-Obzirom da je kriminalističko istraživanje nad uhićenim osobama u tijeku, nismo Vam u mogućnosti pružiti više informacija- kazali su iz PU splitsko-dalmatinske. 

30. travanj 2024 11:56