StoryEditorOCM
Crna kronikaZAUSTAVLJENI U KRIJUMČARENJU

Dvojcu iz Albanije kod kojeg je pronađeno 11 kilograma heroina određen istražni zatvor od 30 dana

Piše dv
12. siječnja 2023. - 10:51
Privođenje osumnjičenih u slučaju zapljene 11 kilograma heroina na graničnom prijelazu KarasovićiTonći Plazibat/Cropix

Kako doznajemo, jučer je dežurni sudac istrage Istražnog centra Županijskog suda u Dubrovniku dvojici uhićenih albanskih državljana, odredio istražni zatvor u trajanju do 30 dana. To znači da se sudac istrage suglasio s prijedlogom državnog odvjetnika kojem su uhićeni Albanci (stari 30 i 44 godine) prvo privedeni, nakon čega su prema zakonskoj proceduri, uz prijedlog Državnog odvjetništva, privedeni i sucu istrage. 

Riječ je o albanskim državljanima koji su zaustavljeni u pokušaju krijumčarenja 11 kilograma heroina. 

Naime, ulaznoj graničnoj kontroli na MCGP Karasovići 10. siječnja oko 11,30 sati, pristupilo je osobno vozilo albanskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak, dok se na mjestu suputnika nalazio 44-godišnjak, oboje državljani Albanije.

Prema izvješću PU dubrovačko-neretvanske, nakon osnovne granične kontrole policijski službenici Postaje granične kontrole Gruda, profiliranjem putnika u vozilu, posumnjali su na krijumčarenje droge nakon čega su vozilo i osobe izdvojeni u drugu liniju granične kontrole te je angažiran službeni pas za detekciju droga Hunt koji je pozitivno reagirao na prisutnost droge u središnjem dijelu vozila.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku izvršena je pretraga vozila kojom je u prepravljenom prostoru ispod mjenjača brzina i naslona za ruku pronađeno 20 paketa s ukupno 11, 035 kilograma heroina.

26. travanj 2024 08:16