StoryEditorOCM
Crna kronika‘ŽUPANIJSKA PANORAMA‘

Državljanin BiH na pravom lopovskom pohodu: najprije ‘operirao‘ u Tribunju, a zatim ‘ispraznio‘ police poznate drogerije u Novoj Mokošici. Na saslušanju izrazio samo jednu želju

Piše Ahmet Kalajdžić
31. srpnja 2023. - 11:34

Zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu na šibenskom te krađu na dubrovačkom području, nakon privođenja u Istražni centar, dežurni sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku odredio je istražni zatvor u trajanju do 30 dana bosanskohercegovačkom državljaninu D.S. (50) iz Brčkog.

Istražni je zatvor određen zbog opasnosti ponavljanja kaznenih djela te zbog opasnosti bijega i okolnosti da nema prebivalište u Hrvatskoj ili nekoj od zemalja Europske unije, što bi onemogućilo ili znatno otežalo vođenje pravosudnog postupka. Inače, nakon počinjenja ovih kaznenih djela, D.S. je namjeravao napustiti Hrvatsku, u čemu je spriječen te je zaustavljen na Graničnom prijelazu Gornji Brgat.

Kriminalističkom su istragom policijski inspektori utvrdili kako je osumnjičeni 23. srpnja oko 13,30 sati u Tribunju, u Šibensko-kninskoj županiji, obio bravu tzv. portapaka odnosno kofera na mopedu Tribunjanina M.K. te iz njega uzeo i za sebe zadržao takujin u kojem je bilo 170 eura (protuvrijednost 1280,86 kuna), vlasnikova osobna iskaznica, vozačka dozvola, prometna dozvola plovila te tri bankovne kartice.

Time je vlasnika oštetio za ukupno 500 eura (3.767,25 kuna). Također, utvrđeno je kako je 25. srpnja između 13,45 i 14 sati u trgovini ”Müller” u Novoj Mokošici iskoristio nepažnju prodavačica te uzeo i zadržao parfeme ”Bulgary Rose Goldea” i ”Calvin Klein Eternity EDP”, ”Olival” čarobno ulje i ”Olival” ulje smilja, ”Aloe vera” losion, ”Jojoba” ulje, ”L‘oéral men hydra expert”, ”Nivea protect”, ”La Croa keratin”, britvice ”Wilkinson” i ”Gillette Fusion” te serum ”L‘oéral Revitalift”, čime je trgovačko društvo ”Müller d.o.o.” oštetio za ukupno 339 eura (2.554,20 kuna).

Recimo i to kako je vješti lopov ukradene stvari skrivao u zaštitnoj kacigi koja mu je pri uhićenju i oduzeta, a sve je zabilježeno i na snimkama nadzornih kamera. Tijekom saslušanja, okrivljenik je u cijelosti priznao počinjena kaznena djela, a izjavio je i to kako mu je iskreno žao zbog toga što se dogodilo te da oštećenima namjerava nadoknaditi svu štetu. Jedina njegova primjedba odnosila se na određivanje istražnog zatvora: suca istrage je zamolio da tu mjeru ipak ne odredi, pravdajući molbu činjenicom da je u radnom odnosu te bi zbog boravka u istražnom zatvoru izgubio posao, čime bi u pitanje došla njegova osobna kao i egzistencija osoba koje uzdržava, osobito kćerke koja studira u Beogradu.

Navedimo i zanimljiv detalj kojeg smo neslužbeno doznali: nakon krađe u Tribunju lopov je nedaleko Splita napustio Hrvatsku i preko teritorija susjedne BiH došao u Trebinje, gdje je imao smještaj. Odatle je, ponovno, ovaj put sa suprugom, krenuo na izlet u Dubrovnik, ali je pri ulaznoj kontroli na Gornjem Brgatu 28. srpnja zaustavljen i uhićen.

29. travanj 2024 08:14