StoryEditorOCM
Crna kronikaNepravomoćno osuđeni

Dobili manje od 4 godina zatvora za premlaćivanje zaštitara koji je nakon toga umro

Piše DV/JL
7. srpnja 2023. - 14:10

Donesena je nepravomoćna presuda na suđenju protiv Arijana Baftija (23) i Martina Perhota (24) koji su bili optuženi da su početkom rujna 2022. na smrt pretukli zaštitara automat kluba u Trnju Hrvoja Zanatića (40).

24 sata javlja da im se nije sudilo za ubojstvo već za kazneno djelo ‘teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti‘, te je Bafti u nepravomoćnoj presudi dobio 3 godine i 10 mjeseci zatvora, a Perhot 3 godine i šest mjeseci. Ne moraju platiti troškove sudskog postupka, a u kaznu im se računa i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru, piše jutarnji.hr.

Obojica su sve priznali i izrazili žaljenje zbog učinjenog, a Perhot je na sudu rekao i da se kod kuće brine za troje invalida.

24 sata piše i da je otkriveno da je pretučeni zaštitar imao urođenu srčanu manu. Od 15 udaraca koje je zadobio, samo jedan mu je zadao tešku ozljedu.

Podsjetimo, oni su 3. rujna 2022. u 4,30 sati, u automat klubu u Lastovskoj ulici u zagrebačkom Trnju, postupali s nakanom da nanesu teške tjelesne ozljede Zanatiću koji je radio kao zaštitar u klubu.

Nakon što se Arijan Bafti neprimjereno ponašao u klubu, na što je reagirao Zanatić kako bi ga udaljio iz kluba, Martin P. je odgurnuo zaštitara uslijed čega je on udario leđima u automat za igre, a potom su obojica nasrnuli na njega udarajući ga nogama i rukama po glavi i tijelu.

Zaštitar je, uslijed velikog broja udaraca, zadobio višestruke teške ozljede glave i tijela zbog čega je, unatoč pruženoj hitnoj medicinskoj pomoći, dva sata nakon napada, preminuo u bolnici.

28. travanj 2024 00:17