StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U GRUŽU |

ZAVRŠNICA KUPA HRVATSKE ZA KADETE Nova pobjeda Jug Adriatic osiguranja, nova sedmica Bruna Đuha, polufinale već osigurano!

Piše Tonči Vlašić
28. srpnja 2020. - 21:15
Uoči zadnjeg kola u četvrtfinalnoj skupini 'E' Jug Adriatic osiguranje i OVK POŠK su izvadili kartu za polufinale završnog turnira Kupa Hrvatske, koji se igra u Gružu, a njihov međusobni ogled u zadnjem kolu, koji se igra u srijedu, 29. srpnja, s početkom u 9.30 sati, odlučit će tko će biti prvi, a tko drugi u skupini. Domaćinu odgovara i neodlučan rezultat jer imaju bolju pogodak razliku. Pobjednik skupine borit će se za finale protiv drugoplasiranog sastava druge četvrtfinalne skupine u kojoj su riječko Primorje EB, splitski Jadran, šibenski Solaris i Zadar 1952. 

U 2. kolu četvrtfinalne skupine Jugaši, koji su prenijeli 18:10 pobjedu protiv Medveščaka iz prvog kruga, dobili su s 15:5 Mornar Brodospas. Prva četvrtina 4:0: Ivor Miljan Popović je pogodio za 1:0, Ante Jerković za 2:0, Bruno Đuho za 3:0, a Božo Brajović za 4:0. U drugoj četvrtini bilo je i 5:0 - drugi put Đuho.

Prvi pogodak Mornar je postigao 2 minute i 3 sekunde prije velikog odmora realiziravši drugu brojčanu prednost na utakmici (5:1), a 31 sekundu prije kraja druge četvrtine i drugi, također s igračem više (5:2).

Ipak, domaćin je pogotkom zaključio poluvrijeme – 6:2. Na kraju treće četvrtine bilo je 11:2 (5:0 treća), a svoj niz nastavio je i u posljednjoj četvrtini. Sedmim pogotkom u nizu poveo je 12:2. Nakon toga dva pogotka splitskog sastava. Zadnja četvrtina 4:3 za Jugaše za konačnih 15:5, koje je realiziravši peterac potpisao Đuho, koji je tako drugu utakmicu u nizu zaključio s napadačkim učinkom od sedam pogodaka.

image
Minuta dogovora u 'suncu' - kadeti Jug Adriatic osiguranja foto: Tonči Vlašić

image
Aljoša Lončarić, trener kadeta Jug Adriatic osiguranja foto: Tonči Vlašić


Mrežu Mornara još su tresli, po dva puta: Ivor Miljan Popović, Božo Brajović i Marko Glavinić, te po jednom: Nikola Bjelopera i Ante Jerković. Branili su Nikola Balić i Antoan Špilar,. a još su pod vodstvom trenera Aljoše Lončarića i Željka Vukčevića igrali: Petar Kulaš, Ivano Vlahović, Nikola Krik, Stjepan Brajović, Maro Šušić i Pero Perak.

U drugoj utakmici četvrtfinalne 'E' skupine OVK POŠK je s 18:7 dobio Medveščak. POŠK-ovci su iz prvog kruga u drugi prenijeli pobjedub 15:9.
28. travanj 2024 07:30