StoryEditorOCM
VaterpoloDOMAĆE PRVENSTVO

Radio je prvo s djecom, učio od Nikolića i Mustura, te ove sezone dobio priliku, Marjan Kosović je osvojio prvi bod kao trener prve momčadi: ‘Miješaju se emocije...‘

Piše Tonči Vlašić
5. studenog 2022. - 22:25

KPK je uzeo prvi bod ove sezone. Doma 10:10 protv OVK POŠK. Gubio je s 4:2 i 8:6, preokrenuo je rezultat. Vodio s 9:8 i 10:9. Imao na 10:10 napad u zadnjoj minuti za novo vodstvo, ali kad nije uspio postići jedanaesti pogodak, zadnjih 20 sekundi se branio da to ne uspije sastav sa Zente...

Sezonu je KPK otvorio s tri poraza u prvenstvu (splitski Jadran, Mladost i Medveščak), nije uspjeha bilo ni u Kupu Hrvatske (Solaris, Primorje i OVK POŠK), ali svemu dođe kraj, pa tako i tom lošem nizu, koji će Marjan Kosović pamtiti dok je živ. Njegov prvi bod (pozitivan rezultat) u ulozi prvog trenera.

- Prvi bod je tu, ali težiš pobjedi. Pogotovo jer smo igrali kod kuće, te se sad miješaju emocije, zadovoljan zbog prvog boda, ali kažem, nezadovoljan jer smo bili u našem bazenu. Međutim, nadam se da ćemo im uzvratit u drugom dijelu u Splitu - kazuje Kosović, 31-godišnje dijete KPK.

Pamti kako je sa 16, 17 godina zaigrao za prvu ekipu. Trener mu je tad bio Damir Stipanović, koji mu je sad pomoćnik, a koji je nakon više od desetljeća opet zavrnuo rukave u majici s grbom korčulanskog sportskog ponosa. 

- Tad nije bilo zimskog bazena, nije kao danas. I tako sam počeo radit, te je tu igranju bio kraj. Poslije sam završio Kineziologiju. Stigao je poziv iz kluba pa sam prvo radio s plivačima. Poslije s vaterpolistima. Marinko Bojić me je vodio sa sobom na turnir ‘Tomo‘ u Gruž. Polsije sam tu generaciju rođenih 2004. godine vodio dok su bili mlađi kadeti i kadeti (to se ne zaboravlja, uspjeha k‘o u priči). 

Bio je uz to pomoćnik Emilu Nikoliću na klupi prve momčadi, pa pomoćnik Zoranu Musturu. Uz prvog je bio tri godine, uz drugog također tri godine. Učio je, imao je od koga, te kad je Mustur odlučio na kraju prošle sezone zaključiti svoju bogatu (trofejima) trenersku karijeru, Kosović je gurnut u ‘vatru‘. Priliku je dobio. Prvi bod je tu. Sad se lovi...

- ..., ha, prva pobjeda, a što drugo - nastavo je rečenicu Kosović.

- Kažem, lovili smo pobjedu i večeras. Nismo uspjeli, ali se nadam kako ćemo i to vrlo brzo ostvariti, i to već krajem mjeseca kad nam dolazi Zadar. Cilj je ostaviti dvojicu iza leđa, biti među osam, te opet igrati u doigravanju za prvaka - poželio je Kosović. 

PRVA HRVATSKA LIGA

Poredak: 1. Primorje EB 12 boodva/4 utakmice (+40), 2.Jadran Split 9 bodova/3 utakmice (+50), 3. HAVK Mladost 9 bodova/4 utakmice (+30), 4.  Jug Adriatic osiguranje 9 bodova/3 utakmice (+26), 5. Mornar 6 bodova/4 utakmice (+1), 6. Solaris 3 boda/3 utakmice (-10), 7. Medveščak 3 boda/4 utakmice (-24), 8. OVK POŠK 1 bod/4 utakmice (-34), 9. KPK 1 bod/4 utakmice (-38), 10. Zadar 1952. bez boda/3 utakmice (-41).

U srijedu, 9. studenog, Jug Adriatic osiguranje dočekuje splitski Jadran u zaostaloj utakmici 3. kola (20.15 sati), a u subotu, 12. studenog, KPK je gost Jugaša u 5. kolu prvenstva (19 sati).

PRVI BOD

Prvi bod KPK je izborio u sastavu: Davor Skokandić (9 obrana), Ante Radovanović, Vinko Radovanović, Vid Borovina, Ivo Begović (1), Christopher Gabriel Vang (2), Srđan Antonijević (3), William Bryant Joudrie (1), Petar Tedeschi (1), Mojmir Tomić, Domagoj Čale, Franko Fabris, Brody Thomas Mcknight i Luka Bjelopera (2).

27. travanj 2024 12:40