StoryEditorOCM
VaterpoloTRIJUMF 'HRVATSKOG' OLYMPIACOSA U KUPU GRČKE

VLADARI GRČKE Androv peti, a Paulov četvrti trofej s Olympiacosom, Josip prvi podigao 'kantu'!

20. siječnja 2019. - 01:10
U petak su se poigrali s Glyfadom. Pobjedom 11:2 su izborili finale u kojem su vodili veliku bitku s Vouliagmenijem. Nakon prve četvrtine gubili su s 3:2. Isti rezultat je bio i na velikom odmoru. Treću četvrtinu su dobili s 1:0, te se u posljednju ušlo s rezultatom 3:3. U posljednjoj četvrtini su postigli tri pogotka, a primili samo jedan, i taj jedan je ujedno jedini pogodak koji su primili u posljednje tri četvrtine.

Olympiacos je (opet) pobjednik grčkog Kupa. Njegov točno dvadeseti trijumf u natjecanju koje je ove godine održano po 41. put. Osvajanju zadnja dva svojim igrama i pogotcima doprinjela su i dvojica igrača poniklih u Gružu, Andro Bušlje i Paulo Obradović, te još jedan velikan hrvatskog vaterpola, Splićanin Josip Pavić, koji je ponio naslov najboljeg vratara završnog turnira Kupa Grčke. Pavić je kapetan Olympiacosa, te mu je pripala čast da prvi podigne pobjednički pokal. Za najboljeg igrača turnira izabran je grčki reprezentativac, Olympiacosov topnik Alexandros Evgenios Gounas, koji je osvojio i pokal za najboljeg strijelca turnira, koji se igrao u Karpenisionu, malom gradiću u središnjoj Grčkoj.

Olympiacos, aktualni europski prvak, u svojim vitrinama osim 20 pokala pobjednika Kupa Grčke ima i 32 pokala prvaka Grčke. Osvojio je zadnjih šest prvenstava, a od 1999. godine izgubio je samo dva, i to 2006. kad je slavio Ethnikos, koji je s 38 naslova najuspješniji grčki klub u prvenstvu (od 1953. do 1985. Ethnikos samo jednom nije bio najbolji – 1971.), te 2012. kad je do naslova stigao Vouliagmeni.

Bušlje je s Olympiacosom osvojio pet trofeja – prvenstvo u sezoni 2016./17, duplu krunu u Grčkoj, te naslov prvaka Europe u sezoni 2017./18., te sad Kup Grčke, prvi domaći trofej koji se podijelio ove sezone. Obradović je došao u Olympiacos godinu poslije Bušlje, u ljeto 2017. godine. Ovo je njegov četvrti trofej osvojen s Olympiacosom.
Spektakl u Gružu: lider skupine protiv aktualnog prvaka Europe!
Olympiacos nakon osvajanja Kupa Grčke stiže u Gruž. U srijedu, 23. siječnja, Jug CO i Olympiacos će se potući za tri boda u 7. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka. Jug CO je lider skupine, osvojio je svih 18 bodova, a Olympiacos je branitelj naslova, koji je u prvih šest kola skupio 11 bodova. Kao što je Olympiacos trijumfirao u domaćem Kupu, tako je i Jug slavio u Kupu Hrvatske. Olympiacos je aktualni prvak Grčke, a Jug CO vladar Hrvatske.

Super derbi 7. kola europske Lige prvaka, ne samo skupine 'B', počinje u srijedu u Gružu u 20.30 sati.
 

28. travanj 2024 20:07