StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKA LIGA PRVAKA, 11. KOLO: BMP SPORT MANAGEMENT - JUG CO 11:11

VJEKO KOBEŠĆAK NAKON BODA OSVOJENOG KOD PRVOG PRATITELJA 'Ovakvi dobri rezultati grade momčad!'

27. ožujka 2019. - 23:21
Ne smijemo biti nezadovoljni. Ni rezultatom, osvojenim bodom, a niti onim što smo prikazali. Stoji, nije ovo bila naša najbolja utakmica, ali za izvući pozitivan rezultat kod BMP Sport Managementa, što smo uspjeli, trebalo je odigrati dobru utakmicu, baš dobru - istaknuo je Vjeko Kobešćak, jugov trener.

Jugaši su izborili 11:11 kod prvog pratitelja. I dalje su prvi u skupini sa šest bodova više od BPM Sport Managementa i prvi koji su u njegovom domu ostali neporaženi ove sezone.

- Dosta smo griješili u početku utakmice, pogotovo u napadu. U trećoj četvrtini te u većem dijelu posljednje, bili smo vrlo, vrlo dobri. Na kraju iz ovog ili onog razloga nismo uspjeli sačuvati prednost, ali ovo je pozitivan rezultat. To nema dileme i zato kažem da ne smijemo biti nezadovoljni - podvukao je Kobešćak.

Tri kola prije kraja Jug CO ima šest bodova više od BMP Sport Management. Treći je Olympiacos koji je projurio kroz Zagreb ove srijede (14:6). Aktualni europski prvak ima sedam bodova manje od Juga. Još je devet bodova u igri do kraja natjecanja u skupini. Jug CO je bolji u međusobnim ogledima i od BMP Sport Managementa, i od Olympiacosa.

- Vrlo, vrlo smo blizu osvajanja prvog mjesta u skupini. Sad nam je u iduća tri kola cilj to potvrditi. Važno je kako ćemo proći na idućem gostovanju kod Szolnokija. Ovakvi dobri rezultati grade momčad - naglasio je jugov trener.

Jugaši se sad okreću pripremi za nastup na Final fouru regionalne lige, te doigravanju za prvaka Hrvatske, ali neće Kobešćak imati idealne uvjete za to jer reprezentativce čekaju pripreme i nastup na završnom turniru Europa kupa, koji se od 5. do 7. travnja igra u Zagrebu, na Savi, gdje će se dva tjedna poslije igrati i završni turnir regionalne lige. Između ta dva turnira u Zagrebu, u subotu, 13. travnja, Jugaši su gosti Szolnokija u 12. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka. U preostala dva kola u skupini su domaćini (Jadran Split i Spandau 04). Mogu li nastup u skupini europske Lige prvaka zaključiti bez poraza?
Pogledajte semafor!
Rezultati 11. kola, Szolnoki: Szolnoki - Spandau 04 14:6, Zagreb: HAVK Mladost - Olympiacos 6:14 (Paulo Obradović dva pogotka za Olympiacos za kojeg je igrao i Andro Bušlje), Busto Arsizio: BPM Sport Management - Jug CO 11:11, Hannover: WASPO Hannover - Jadran Split 9:8.

Poredak: 1. Jug CO 29 bodova, 2. BPM Sport Management 23 boda, 3. Olympiacos 21 bod, 4. Szolnoki 18 bodova, 5. HAVK Mladost 8 bodova, 6. Jadran Split 9 bodova, 7. WASPO Hannover 9 bodova, 8. Spandau 04 7 bodova.

U 12. kolu, 13. travnja, Jug CO je gost Szolnokija.

28. travanj 2024 16:15