StoryEditorOCM
VaterpoloSLAVLJE NA KORČULI

Uspjeli su, nade KPK-a i Cavtata izborili veliko finale, zlato i srebro ostaju u Dubrovačko-neretvanskoj županiji!

Piše Tonči Vlašić
7. svibnja 2022. - 21:46

Bravo Cavtat, bravo KPK. Cavtat i KPK će između sebe odlučiti tko je prvak Hrvatske u uzrastu nade, rođeni 2010. godine i mlađi. Osvojili su prvo mjesto u skupini prvog kruga, ponovili su to u drugom krugu, opet bili na vrhu skupine, a nakon toga dobili i polufinale. Cavtaćani su bili bolji od zagrebačke Mladosti sa 7:5, a Kapekaši dobili splitski Jadran s 5:4. 

Kvartet koji se našao u polufinalu je uistinu najbolji, i odluka tko će biti prvi, a tko drugi u skupini drugog kruga bila je sjajna, neizvjesna. Obje utakmice su završile s pogotkom razlike, tad je KPK dobio zagrebačku Mladost s 8:7, a Cavtat bio bolji od splitskog Jadrana sa 6:5.

Polufinala također, pogotovo ogled domaćina i splitskog Jadrana, koji je odlučen u zadnjoj četvrtini u kojoj je postignut jedan pogodak, zatresla se mreža splitskog sastava, koji je vodio s 3:1 i 4:2. Mladost je protiv Cavtata dvije i pol minute prije kraja stigla na pogodak zaostatka. U idućem napadu Cavtat je stigao do konačnih 7:5 pogotkom Vlaha Rajčevića, koji je postigao tri pogotka, kao i Ivano Tonković, a jedan Maro Radoš

image

Luko Vezilić (Cavtat)

Tonči Vlašić

Stipe Ćenan, Lovro Jurjević, Josip Skokandić, Iskra Antunović i Nikola Franulović su pogađali za KPK u polufinalu, Ćenan i Skokandić su pogađali u završnici treće četvrtine za izjednačenje na 4:4, a Franulović minutu i 44 sekunde prije kraja utakmice za pobjedu. Bilo je to ujedno prvo vodstvo Kapekaša.

image

Nikola Franulović (KPK)

Tonči Vlašić

FINALISTI

Cavtat pod vodstvom Pava Pulića i Andi Drobac igra u sastavu: Luko Vezilić, Borna Kovačević, Petar Bako, Luka Botić, Luka Dimnić, Bruno Glavinić, Antonio Butigan, Marino Grbešić, Lovro Miljas, Vlaho Rajčević,  Ivano Tonković, Vlaho Ucović, Maro Radoš, Petar Vezilić i Roberto Fox.

KPK je pod vodstvom Lovora Lozice i Marjana Kosovića na prvenstvu računa na ukupno dvadeset mališana: Ivan Šeparović, Nino Fider, Lovro Jurjević, Stipe Ćenan, Marko Prskalo, Nikola Franulović, Leon Gaxherri, Marin Ivančević, Iskra Antunović, Marija Batinović, Mia Favro, Antonio Gaćina, Jakov Granić, Marin Oreb, Luka Lovričević, Mate Šain, Mate Luka Cebalo, Josip Skokandić, Igor Favro i Nedo Poša.

Veliko finale se igra u nedjelju, 8. svibnja. Zlato i srebro su ostali u Dubrovačko-neretvanskoj županiji zahvaljujući malim Kapekašima i Cavtatćanima. 

image

Goool - Iskra Antunović (KPK)

Tonči Vlašić

27. travanj 2024 14:53