StoryEditorOCM
VaterpoloPOVIJESNI USPJEH DUBROVAČKOG ŽENSKOG VATERPOLSKOG KLUBA

U ŠIBENSKOJ CRNICI NIJE BILO CRNO ZA JUGAŠICE Gruž slavi naslov prvaka Hrvatske!

22. listopada 2017. - 14:23

Ženski vaterpolski klub Jug je prvak Hrvatske u kadetskom uzrastu. Povijesni je to uspjeh dubrovačkog kluba. Do jučer niti jedna uzrasna kategorija Juga nije bila najbolja u državi. Sad će prvo zlato krasiti njegove vitrine.

Uspjeh je ekipa trenera Siniše Zonića ostvarila u Šibeniku. U Crnici za Jugašice nije bilo crno. Zonić je pogodio s pojačanjima, posložio sve kako treba, i rezultat toga su pobjede protiv sve četiri suparnice. Na kraju, u sudaru dvije ekipe sa stopostotnim učinkom, dobile su zagrebačku Mladost s 8:5 (3:0, 3:1, 1:3, 1:1). Odluka o prvaku počela je sa 4:0 Juga, koji je na poluvremenu imao 6:1. Potom tri pogotka u nizu zagrebačke ekipe, ali ponovno se budi Jug te je bilo jasno kako zlato odlazi u Dubrovnik.

Mojca Jereb je sa 4 pogotka bila prvi strijelac Juga, Iva Fabris je postigla 2, Paula Batinović i Marijeta Storić po jedan. Marijana Brkić na vratima imala je 4 obrane. Zlato oko vrata je još Klari Jakelić, Niki Alamat, Kristini Hanzijer, Mari Fox, Zrinki Stipanović, Ilijani Brkić, Zrinski Fabris i Ani Goreti. Uz Zonića je bila Martina Nadilo, tajnik Damir Krajišnik.

U četiri utakmice u Šibeniku Jugašice su postigle 39, a primile 13 pogodaka. Pobjeđivale u prosjeku s više od 6 razlike. Redom, dobile su u 1. kolu OVK POŠK sa 7:4, nakon toga Marsoniju iz Slavonskog Broda s 12:2, potom u 3. kolu Suzuki Buru iz Splita s 12:2 te je već tada bilo jasno kako imaju medalju, a koja će biti, zlatna ili srebrna, odlučivala je zadnja utakmica. Na kraju 8:5 protiv Mladosti, kojoj je za naslov igrao i neodlučan rezultat. Jugašicama samo pobjeda. To su i ostvarile.

03. lipanj 2024 23:41