StoryEditorOCM
VaterpoloPOČELO JE |

TRENING U GRUŽU NAKON 40 DANA Kobešćak prvi ‘zasvirao‘ nakon čega su zaplivali Lončar, Fatović, Popadić i Garcija 

Piše Tonči Vlašić
27. travnja 2020. - 14:38
Prvi trening vaterpolista Jug Adriatic osiguranja u Gružu nakon što je Vlada RH ublažila mjere, te dozvolila treninge na sportskim borilištima foto: Tonći Plazibat/HANZA Media
S obzirom na preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo: najviše pet osoba istovremeno na treningu, fizička udaljenost jednog od drugog pet metara, podijelili smo se tri skupine. Sa svakom skupinom igrača će raditi po jedan trener. Nemamo još kalendar natjecanja, ne znamo kad ćemo ga i imati, ali smo sport, koji je ostavio mogućnost da odradi sezonu do kraja, te se nadamo kako će na kraju do toga i doći – rekao je nakon povratka u Gruž Vjeko Kobešćak, jugov šef struke.

Jugaša nije bilo u vodi 40 dana, točnije, od kad je proglašena pandemija, a nakon što je Vlada krajem prošlog tjedna ublažila mjere, te omogućila od danas ponovni dolazak na sportska borilišta sportašima prve i druge kategorije, te ekipama odnosno momčadima najvećeg ranga, trenirali su sat vremena.

- Plan je jedan trening dnevno. Poslije ćemo vidjetii. Ovisit će i o daljnjim odlukama Stožera, te našeg Saveza oko nastavka natjecanja. Imali smo, dok nismo mogli trenirati u bazenu, suhe treninge. Bili smo se organizirali preko video linka, te smo na taj način radili 'skupa', a sad se opet moramo naviknuti na vodu, te rad s loptom. Raduje povratak u bazen bez obzira na ograničenja. Nama ovo, to sam već naglasio, život znači. Ne može usporediti trening izvan vode i trening u vodi – podvukao je Kobešćak, koji je vodio trening prve skupine igrača u kojoj su bili Toni Popadić, Loren Fatović, Luka Lončar i kapetan Xavi Garcija. Preostale dvije skupine igrača trenirat će pod paskom Mara Balića odnosno Đanija Pecotića.

- Nismo kompletni. Nedostaju nam četvorica igrača, koja nisu u Dubrovniku, a čiji povratak očekujemo vrlo brzo - dodao je jugov šef struke. Daniil Merkulov je zbog koronavirusa 'zarobljen' u Rusiji, Alex Papanastasiou u Grčkoj, dok su Luka Lozina i Marin Tomasović u Splitu odnosno Omišu.
28. travanj 2024 20:01