StoryEditorOCM
VaterpoloMEĐUNARODNI VATERPOLSKI TURNIR U GRUŽU

TOMO Jugaši za broncu; dva talijanska sastava u finalu i dva Jadrana

27. travnja 2019. - 21:36
Pallanuoto Salerno i Jadran Carine Herceg Novi igrat će u finalu turnira do 12 godina, a u uzrastu do 14 godina o naslovu pobjednika odlučit će splitski Jadran i Roma VIS Nova, koja je u polufinalu sa 6:5 dobila domaćina, Jug Croatia osiguranje

Pallanuoto Salerno je u polufinalu zaustavio s 9:7 branitelja naslova, Primorac iz Kotora, dok je hercegnovski Jadran Carine savladao sa 7:6 Zero9 Roma. U prvom polufinalu kategorije do 14 godina splitski Jadran je s 10:4 slavio protiv Szolnokija

Jugaši su u polufinalu sa četiri pogotka u nizu poveli u drugoj četvrtini protiv Roma VIS Nova sa 4:1. Talijani su tri minute prije kraja treće četvrtine izjednačili na 4:4, a minutu i 15 sekundi prije kraja treće četvrtine Zvonimir Miloglav je pogodio za novo vodstvo momčadi trenera Aljoše Lončarića, koja nije pogađala do kraja utakmice, a Roma VIS Nova je postigla dva pogotka u posljednjoj četvrtini te otišla u finale. Zvonimir Miloglav je postigao dva pogotka, isto toliko i Jure Jarak, a jedan Vlaho Pavlić. Nikša Brzica je imao 4 obrane. Još su igrali za Jug CO: Mauro Prkoča, Stjepan Brajović, Jakov Cvjetković, Ivan Glavinić, Ivuša Burđelez, Marko Piplica, Marko Glavinić, Bruno Bobić, Davor Paviša i Bruno Đuho. 

U uzrastu do 12 godina Jug CO je na četverce savladao Budvansku rivijeru s 12:11 te će igrati na kraju za peto mjesto protiv beogradskog Partizana, koji je s 10:6 bio bolji od Szolnokija. Cavtat će na kraju protiv zagrebačke Mladosti igrati za 19. mjesto, a druga momčad Jug CO protiv SV NRW za pretposljednje, 23. mjesto. U uzrastu do 14 godina KPK igra protiv Nireasa za pretposljednje, 23. mjesto. 
Nedjelja, 28. travnja
Turnir do 12 godina, 15.45 sati, utakmica za treće mjesto: Primorac Kotor – Zero9 Roma, 16.45 sati, finale: Pallanuoto Salerno – Jadran Carine (Herceg Novi), turnir do 14 godina, 17.45 sati, utakmica za treće mjesto: Szolnoki – Jug CO, 18.45 sati, finale: Jadran Split – Roma VIS Nova.
 

28. travanj 2024 01:14