StoryEditorOCM
VaterpoloPRVENSTVO HRVATSKE

Teško je protiv sastava koji love Europu: ‘Natjerao nas je domaćin na greške. Čestitke Solarisu na pobjedi‘

Piše Tonči Vlašić
31. siječnja 2024. - 21:27

KPK lovi doigravanje za prvaka, i ako je suditi po rezultatima koje je ostvario u A1 ligi protiv klubova koji su mu konkurenti za mjesto među osam (Medveščak, Zadar 1952. i OVK Split), mora biti zadovoljan, dok u ovom drugom dijelu prvenstva, u kojem igra protiv sastava koji love Europu, teško može očekivati bod(ove).

Prije deset dana KPK – Mornar 11:16, a sad Solaris – KPK 21:7.

- Jednosmjerna utakmica. Solaris je nametnuo svoju igru. Nismo mogli parirati. Natjerao nas je domaćin na greške. Čestitke Solarisu na pobjedi – javio se Marjan Kosović, trener KPK nakon poraza u Šibeniku.

Solaris- KPK 21:7

ŠIBENIK Bazen Crnica. Suci: Joško Prančić i Slaven Sivčević. Delegat: Milivoj Bebić.

SOLARIS: M. Šparada (4 obrane), Bralić, Brajković (4), R. Akrap (1), Jakovčević (2), D. Akrap (1), Pelicarić (4), Vrdoljak (2), Bulat (1), Burburan, T. Šparada (1), Štrkalj, Marinčić.

KPK: Skokandić (4 obrane), A. Radovanović, V. Radovanović, Jerković (1), Pavlić, Borovina, Vukić (1), Bjelopera, Tedeschi (1), Antunović (2), Bissako, Borovčić Kurir, McKnight, Bego (2).

Igrač više: Solaris 2/4, KPK 2/4

Peterci: KPK 3/4

Četvrtine: 5:1, 7:3, 6:0, 3:3

image

Šibenik, 2. kolo Prve lige: Solaris - KPK

Niksa Stipanicev/
image

Šibenik, 2. kolo Prve lige: Solaris - KPK

Niksa Stipanicev/
image

Šibenik, 2. kolo Prve lige: Solaris - KPK

Niksa Stipanicev/

Potom se osvrnuo i na utakmice 1. kola drugog dijela, poraz kod kuće od Mornara. Utakmica je to u kojoj je KPK vodio s 3:1, u kojoj je u trećoj četvrtini dva puta došao na pogodak zaostatka (6:7 i 8:9)... 

- Ostaje žal nakon te utakmice jer smo primili 4,5 golova iz dva metra. Vodili smo protv Mornara, dugo bili u egalu. 

Već u subotu, 3. veljače, KPK će opet u akciju, a stiže mu Primorje EB, koji je nakon 8. kola vodeći sa sedam pobjeda i samo jednim porazom, dok je Solaris drugi sa šest pobjeda i dva poraza. KPK ima polovičan učinak, četiri pobjede i četiri poraza...

- Primorje je jaka ekipa. Težimo da nikome protiv nas kod kuće ne bude lako. Protiv Mornara je bilo napetije nego pokazuje konačni rezultat, to priželjkujemo i protiv Primorja – rekao je Kosović.

26. travanj 2024 17:29