StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKI SUPERKUP

SVI U GRUŽ Jakobušić: Uvijek volimo koristiti riječ ‘povijesna’, ali ova utakmica protiv Brescie je baš takva!

12. prosinca 2016. - 18:07

Svi u Gruž: Jug CO – Brescia. Kad? Srijeda, 14. prosinca u 18 sati. Sve lijepo piše na velikom semaforu u Gružu. Ulog je te večeri trofej pobjednika europskog Superkupa, koji se prvi put u povijesti dijeli u Dubrovniku. Pokal je već stigao. Još krajem prošlog tjedna je 'iskrcan' u Gružu. Sad je pitanje hoće li tu i ostati. Jugaši se nadaju kako hoće, a ako se to dogodi, bit će vlasnici istovremenu svih pet trofeja (pobjednici Kupa Hrvatske, prvaci Hrvatske, prvaci Regionalne lige, prvaci Europe i osvajači europskog Superkupa) sa čime se malo tko može pohvaliti, ne samo ove godine, i ne samo u vaterpolu, već u svim loptačkim sportovima.

Jug CO treći put u svojoj povijesti igra za trofej pobjednika europskog Superkupa. Isto tako i Brescia. Jug CO je polovično bio uspješan, dok Brescia još čeka pri naslov. Prije deset godina baš su Jug CO i Brescia bili suparnici za trofej. Jug CO je bio bolji, i to usred Brescie. Bilo je to 2006. kada je Jug CO prvi (i do danas jedini) put u jednoj godini osvojio četiri trofeja.

Može li Jug CO ove godine nadmašiti tu 2006. godinu, najuspješniju godinu u svojoj povijesti?

- Prije godinu dana govorili smo o osvajanju makar jednog trofeja, a sad napadamo peti. Lijepo je što smo u toj situaciji. Za uzeti peti trebat će nam pomoć navijača – istaknuo je MVP Final Six-a Eurolige, Felipe Perrone.

- Uvijek volimo koristiti riječ ‘povijesna’, ali ova utakmica protiv Brescie je baš takva. Za boriti se za ovaj trofej trebali smo osvojiti naslov prvaka Europe. Ukoliko uspijemo, te ga osvojimo, bit ćemo vlasnici svih mogućih trofeja. Uvjeren sam kako će navijači prepoznati značaj utakmice, jer ovo je događaj za koji se radi i živi te da će svi koji osjećaju i vole Juga ne samo doći na bazen, nego i pomoći nam – naglasio je Jugov predsjednik Lukša Jakobušić.

27. travanj 2024 20:28