StoryEditorOCM
VaterpoloPOLUFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE U VATERPOLU

SPLIĆANI LOVE MAJSTORICU Jugašima, ali i Mladostašima se ne igra treća!

1. svibnja 2019. - 13:49
U Poljudu se 1. svibnja igraju druge utakmice polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Mornar BS je od 19.30 sati domaćin HAVK Mladost, a Jadran od 21 sat Jugu. HAVK Mladost i Jug CO su dobili prve utakmice polufinala te su na korak do plasmana u finale. Ukoliko pobijede u Splitu, plasirat će se u finale. U suprotnom će se igrati treće utakmice, majstorice, i to na Savi i u Gružu. 

Podsjetnik na prve utakmice: početkom treće bilo je na Savi 4:4, a do kraja 5:0 za HAVK Mladost protiv Mornara BS. U Gružu je Jug CO imao u trećoj dva puta po šest pogodaka viška - 9:3 i 10:4, a posljednjih devet minuta Jadran je dobio s 8:3 te je završilo samo 13:12 za branitelja naslova (Jadran je 12. pogodak postigao šest sekundi prije kraja). 

- U toj prvoj utakmici su odigrana dva sasvim različita poluvremena. Jugaši su pogotovo u drugoj četvrtini dominirali, također i dijelom treće. Posljednja četvrtina i pol išla je u našu korist. Moramo izvući pouke iz te prve utakmice i pokušati ponoviti igru iz završnice - rekao je za službenu stranicu HVS-a trener Jadrana Ivan Asić.

- Jadran je pokazao koliko je dobra momčad. Igraju odlično u posljednje vrijeme i imaju opravdanu ambiciju ući u finale. Njima svaka pohvala na dosadašnjim igrama, a mi ćemo naravno pokušati polufinalnu seriju završiti ipak već u Splitu - poželio je Jugov trener Vjeko Kobešćak.

U najavi druge utakmice stoji kako Jadran dočekuje Juga bez Kunca i Butića.

Obje utakmice iz Splita izravno prenosi PlanetSport televizija.
28. travanj 2024 06:18