StoryEditorOCM
VaterpoloSUPER DERBI 8. KOLA REGIONALNE LIGE VATERPOLISTA: JUG AO - HAVK MLADOST 14:10

SAVRŠENSTVO GRUŽA U REGIONALNOJ LIGI Jugaši nastavili svoj, a prekinuli niz Mladosti te će 2020. godinu dočekati sa stopostotnim učinkom!

16. studenog 2019. - 00:23
Ogled dva sastava sa savršenim učinkom u prvih sedam kola Regionalne lige pripao je Jugašima. U derbiju svih derbija momčad trenera Vjeka Kobešćaka dobila je sa 14:10 zagrebačku Mladost...

PRVA ČETVRTINA
Počelo je baš žestoko. Isključen je prvo Luka Bukić, ali je Lovre Miloš presjekao dodavanje Jugaša nakon čega je isti isključio Xavija Garciju, koji ga je pokušao spriječiti da ne pobjegne u kontru. Mladosti je iscrilo vrijeme za napad te nije također uputila loptu prema Jugovim vratima, a sad je Miloš isključen u povratku u obranu nakon čega je Paulo Obradović 'probio' Ivana Marcelića (1:0/2. minuta). Mladost je opet bacila loptu u bunar. Na drugoj strani je Filip Kržić proigrao u dva metra Luku Lončara, koji je zaradio peterac (skrivio ga je Matijas Biljaka), a koji je realizirao Loren Fatović (2:0/3. minuta). Opet se obranio Jug, kojem je potom isteklo vrijeme za napad. Aljoša Kunac je tukao iznad Jugovih vrata, Garcija pobjegao, Popadić ga 'naciljao' sa svog radnog mjesta nakon čega je kapetan domaćih bio oči u oči s Marcelićem (3:0/5. minuta). Luka Lozina je zatim isključen, ali obranio se Jug AO nakon čega je Marcelić upisao obranu, a u nastavku napada domaćina 'istrčao' te pokupio loptu ispred Lončara. Cosmin Radu je nakon toga isključio Marka Žuvelu, ali Bukić promašuje s krila. Jug ne korsiti igrača više, pokušaj Hrvoja Benića zaustavio je Marcelić. Popadić brani udarac Bukića, ali odbijenu loptu kupi Radu te je posprema u mrežu (28 sekundi prije kraja prve četvrtine HAVK Mladost je postigla prvi pogodak u Gružu). Deset sekundi poslije isključen je Josip Vrlić, Marcelić upisuje treću obranu, skida udarac Obradovića. Pokušao je Lozina dohvatiti odbijenu loptu, skrenuti je u mrežu, ali nije uspio.
 
DRUGA ČETVRTINA Marko Macan je isključen, Miloš Ćuk je pogodio okvir gola Jugaša, lopta se odbila do Mladostaša, koji u nastavku napada pogađaju (Bukić je prevario Popadića – 3:2/9. minuta). Daniil Merkulov je u 11. minuti opalio silovito iz daljine te iznenadio Marcelića (4:2). Zatim Radu šalje Merkulova u 'kućicu', a Konstantin Kharkov je uspio 'na silu' ugurati loptu u mrežu (4:3). Obradović je na drugoj strani zaradio isključenje, te ekspresno završava igrača više (5:3/11. minuta). Miloš je neumoljiv na dugoj strani (5:4/12. minuta). Uzvraća Jug. Benić je iznenadio iz daljine Marcelića (6:4/12. minuta). Potom po tri neuspješna napada oba sastava. Točno minutu prije kraja druge četvrtine Franko Lazić je u napadu Mladosti s igračem više pronašao Radua na prvoj stativi za peti pogodak gostiju, koji su se potom obranili te isključili Obradovića četiri sekunde prije odlaska na odmor.

TREĆA ČETVRTINA Nije uspjela Mladost osvojiti loptu te je propao igrač više. Lončar je izborio peterac, koji je realizirao Fatović (7:5). Odmah uzvraća Vrlić (7:6/17. minuta). Mladost se zatim obranila, Kharkov je majstorci prevario Alexa Papanastasioua te izborio peterac, ali Ćuk nije pogodio, točnije Popadić je obranio. Potom je isključen Kunac, a Fatović iskosa šalje loptu iza leđa Marcelića (8:6/18. minuta). Obranio se Jug, Garcia je pronašao Obradovića u trenucima kad se obrana Mladosti još nije posložila (9:6/19. minuta). Jug je propustio kontru za plus četiri (Benić je prebacio Marcelića, ali lopta nije prošla zamišljenu gol crtu), a na drugoj strani Kharkov je pogodio (9:7/21. minuta). Ne pogađa zatim Obradović, koji je nakon promašaja isključen. Zoran Bajić, trener Mladosti, pozvao je minutu dogovora. Napad Mladosti završio je u bloku Juga, koji sad ima igrača više. Sad je Vjeko Kobešćak pozvao minutu dogovora. Ni Jug nije iskoristio priliku. Potom Popadić brani udarac Biljake, koji je isključen, a Jug je izborio peterac, koji je realizirao (opet) Fatović (10:7/23. minuta). Miloš 41 sekundu prije kraja četvrtine pogađa iz daljine (10:8). Obradović potom radi prekršaj u napadu, pa prekršaj za isključenje (treće). Zatim su se pogledavali suci – Mladost je smatrala kako je Popadić upisao obranu, Jugaši su tvrdili da je Garcia. Lopta je pripala domaćinu, ali je ostalo 10:8.

ČETVRTA ČETVRTINA Ćuk je otvorio posljednjih osam minuta sjajnim šutom (10:9). Lozina je isključio Alexandera Bowena, a Macan zakucao za 11:9 (25. minuta). Svega je bilo potom. Obrane Marcelić, obrane Popadića, greške jednih, greške drugih. Pet minuta prije kraja skakala je klupa Mladosti, tražila isključenje bez prava zamjene. U svoj toj gužvi Jugaši su s dva pogotka pobjegli Mladosti. Prvo je Garcija pogodio za 12:9, a zatim Kržić za 13:9 (29. minuta). I dalje su skakali svi, klupa Juga, klupa Mladosti. Minutu i 35 sekundi prije kraja Lončar je sjajan (14:9). Mladost je uspjela 20 sekundi prije kraja ublažiti poraz...
 
Jug Adriatic osiguranje – HAVK Mladost 14:10
DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 700. Suci: Andrej Franulović (Rijeka) i Robert Tiozzo (Split), delegat: Milivoj Bebić (Split).
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (10 obrana), Macan (1), Fatović (4), Lončar (1), Kržić (1), Garcia (2), Lozina, Merkulov (1), papanastasiou, Žuvela, Benić (1), Obradović (3), Jarak, Tomasović. Trener: Vjeko Kobešćak.
HAVK MLADOST: Marcelić (7 obrana), Radu (2), Miloš (2), Biljaka, Ćuk (2), Bajić, Bukić (1), Lazić, Bowen, Anzulović, Kunac, Kharkov (2), Jurlina, Vrlić (1). Trener: Josip Bajić.
Igrač više: Jug AO 12/6, HAVK Mladost 14/4
Peterci: Jug AO 3/3, HAVK Mladost 1/0
Četvrtine: 3:1, 3:4, 4:3, 4:2
 
Pogledajte tablicu Regionalne lige!
Petak, 15. studenog, Budva: Primorac Kotor - Jadran Carine (HN) 10:16, Šabac: Šabac - Crvena zvezda 10:9, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje - HAVK Mladost, subota, 16. studenog, Split: Jadran (S) - Budva, Beograd: Partizan - Mornar BS.

Poredak: 1. Jug Adriatic osiguranje 24 boda, 2. HAVK Mladost 21 bod, 3. Jadran Carine (HN) 18 bodova, 4. Jadran Split (utakmica manje) 12 bodova, 5. Crvena zvezda 10 bodova, 6. Primorac 9 bodova, 7. Šabac 7 bodova, 8.-9. Partizan (utakmica manje) i Mornar BS (utakmica manje) po 4 boda, 10. Budva (utakmica manje) 3 boda.
Vidimo se 2020.!
To bi bilo sve što se tiče Regionalne lige za 2019. godinu. Nastavak, utakmice 9. kola, igraju se tek 1. veljače 2020. godine. Razlog se zna - Europsko seniorsko prvenstvo, koje se igra početkom iduće godine u Budimpešti, ali i Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje je u prosincu u Kuvajtu. 

U 9. kolu, 1. veljače, Jug AO je gost Mornara BS.

01. svibanj 2024 07:12