StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

REPREZENTACIJA Trinaestorica za Francusku

22. studenog 2016. - 17:40

Nakon uvjerljive 11:6 pobjede protiv Grčke na startu natjecanja u skupini 'B' europskih kvalifikacija za završni turnir Svjetske lige, Hrvatska u 2. kolu igra protiv Francuske u Montpellieru u utorak, 6. prosinca.

Hrvatski izbornik Ivica Tucak objavio je sastav za Francusku. Odmorit će Mara Jokovića i Andra Bušlju, nema ovaj put ni Lorena Fatovića u odnosu na sastav koji je igrao 15. studenoga u Rijeci protiv Grčke. Među trinaest igrača, koji će u Francusku, sad su četvorica Jugaša: vratar Marko Bijač, centar Luka Lončar, bek Marko Macan te desno krilo Xavi Garcia. Drugi vratar je Ivan Marcelić (HAVK Mladost), drugi centar Ivan Krapić (Acquachiara), preostala dva beka su Ivan Buljubašić (Primorje EB) i Marino Čagalj (Mornar BS), a na vanjskim pozicijama su još Sandro Sukno (Pro Recco), Luka Bukić (HAVK Mladost), Anđelo Šetka (Roma), Ivan Domagoj Zović (HAVK Mladost) i Ante Vukičević (Primorje EB). Čagalj, Zović i Vukičević nisu bili protiv Grčke.

Francuska je na startu izgubila u gostima od Nizozemske s 11:10. U 2. kolu još igraju Grčka – Nizozemska. Hrvatska protiv Nizozemske igra u 3. kolu, i to 10. siječnja 2017. godine. Olimpijski doprvaci su gosti, koa i u 4. kolu kada putuju u Grčku (14. veljače 2017.). Nakon toga ih čekaju Francuska (14. ožujka 2017.) i Nizozemska (11. travnja 2017.) kod kuće. Samo pobjednik skupine ide na završni turnir.
 

27. travanj 2024 09:43