StoryEditorOCM
VaterpoloZVIŽDALJKA |

PRIZNANJE Jakov Blašković sudio finale Europskog prvenstva za igračice do 15 godina između Mađarske i Rusije

Piše Tonči Vlašić
4. srpnja 2021. - 23:34

Počeo je suditi vaterpolo 2008. godine, 2011. postao prvoligaški sudac, a pet godina poslije međunarodni. Pet godina od kad je dobio znak LEN-e, europske federacije, Jakov Blašković je svirao utakmicu za naslov prvaka Europe, i to za igračice do 15 godina.

Na spomenutom natjecanju, koje je održano u mađarskom Szentesu, Blašković je bio sa zviždaljkom uz rub bazena svaki od osam radnih dana. Iza njega je pet ogleda u skupini (Italija - Izrael, Španjolska - Izrael, Italija - Španjolska, Nizozemska - Italija, te Španjolska - Srbija), zatim četvrtfinale između Mađarske i Izraela, polufinale između Mađarske i Grčke, te finale u kojem je Mađarska sa 7:6 dobila Rusiju. Broncu je izborila Španjolska 9:6 pobjedom u utakmici za treće mjesto protiv Grčke. Italija je peta, Hrvatska šesta, Nizozemska sedma, Izrael osmi te Srbija deveta. 

31-godišnji Blašković nije prvi put na velikom natjecanju. Debi je imao 2018. na Svjetskom juniorskom prvenstvu, dok je u domaćim natjecanjima iza njega nekoliko finala prvenstva i kupa za vaterpolistice.

2021. godinu pamtit će po novom velikom natjecanju, EP-u za igračice do 15 godina, te činjenici da je prvi put svirao jedno veliko međunarodno finale!

02. lipanj 2024 17:19