StoryEditorOCM
VaterpoloEUROPSKA LIGA PRVAKA

Primiš toliko pogodaka, izgubiš s toliko razlike, i na kraju gledaš suparnika kako plače! Jug ostvario još jedan cilj!

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2023. - 21:24

CN Marseille – Jug AO 15:11

MARSEILLE Suci: Radoslav Koryzna (Poljska) i Raffaele Colombo (Italija).

CN MARSEILLE: Lazović (6 obrana), Čučković (2), Crousillat (3), Spaić, Prlainović (2), T. Vernoux (1), Vanpeperstraete, Bouet (1), Marion Vernoux (1), Bodegas, Vukičević (4), Daube (1), Hovhannysian. Trener: Miloš Ščepanović.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić (10 obrana), Mozara, Fatović (4), Zvono, Joković, I. Vukojević (1), Biljaka (1), Lazić (1), Kržić, Kakaris (1), Grgurević, Žuvela (3), Jurišić. Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: CN Marseille 6/15, Jug AO 7/14

Peterci: CN Marseille 2/2, Jug AO 1/1

Četvrtine: 3:4, 4:2, 3:2, 5:3.

Nakon druge četvrtine stigao je u Marseille rezultat iz Berlina gdje je Spandau 04 izgubio od Astrapool Sabadella 11:10, te ispao iz igre za Final 8, završni turnir. Tad je situacija bila dosta jasnija, ostala su u tom trenutku dva kandidata za posljednje četvrto mjesto, koje vodi na finale sezone, a to su bili baš suparnici u vodi Marseillea.

Domaćinu je trebala pobjeda s pet i više razlike za biti bolji međusobno od Juga, te se nadati kako hrvatski prvak neće u zadnjem kolu napraviti iznenađenje kod lidera skupine, AN Brescie, kako će doživjeti poraz, a kako će oni dobiti u Budimpešti i OSC, te tako zahvaljujući boljem međusobnom rezultatu uzeti hrvatskom prvaku tu posljednju poziciju u skupini koja vodi na završni turnir.

Nakon prvog poluvremena bilo je 7:6 za francuskog prvaka, koji je s dva pogotka otvorio nastavak utakmice, te imao plus tri (9:6). Još jednom je Marseille imao tu prednost (10:7). Do kraja treće četvrtine jedan pogodak Juga, te se u zadnjih osam minuta ušlo s prednošću domaćina 8:6.

Nakon prve četvrtine bilo je 4:3 za Jug, koji je na početku druge imao plus dva (5:3). Marseille je smanjio zaostatak iz peterca, kojeg je realizirao Andrija Prlainović. Francuski prvak je nakon 3. minute igre u drugoj četvrtini izjednačio na 5:5, a nakon što je nastavio svoj niz, te na polovici druge četvrtine poveo sa 6:5, jugov trener Vjeko Kobešćak je zatražio minute dogovora.  

Imao je Jug igrača više na ulasku u zadnju minute prvog poluvremena, ali je pokušaj Marka Žuvele završio je u bloku. Nakon toga je domaćin izborio igrača više, i realizirao ga – 7:5. Ipak, opet je Jug izborio igrača više, ali ovaj put je pogodio, i to je uspio kapetan Loren Fatović sekundu prije velikog odmora.

Što je obilježilo prvo poluvrijeme? Gol Žuvele za 1:0 i iz peterca za 2:2, Fatovićev prvi pogodak za 3:3, šrauba Konstantinosa Kakarisa za vodstvo 4:3, te kapetanov bijeg za 5:3. Domaćin je većinu pogodaka postigao u donju desnu stranu Tonija Popadića. U nastavku Ivan Vukojević je realizirao igrača više te smanjio prednost domaćina na 7:9, Žuvela je pogodio za 8:10...

Nije  bilo dobro na početku zadnje četvrtine jer je domaćin četvrtim pogotkom Ante Vukičevića i drugim Prlainovića stigao na pogodak do cilja. Franko Lazić je prekinuo niz francuskog sastava (9:12 malo manje od šest minuta do kraja). Ali, samo 12 minuta poslije domaćin je iz peterca došao do 13:9 (Ugo Crousillat), a nakon što je Jug bacio lopta u aut, pet minuta do kraja Marseile je imao napad za plus pet i uspio (Uroš Čučković 14:9).

Potom se oglasio Kobešćak. Najvažnije, nakon minute odmora se oglasio Fatović i 4:33 do kraja pogodio za 10:14. Još bolje je bilo kad je pogodio Matias Biljaka. Ali, minute i 11 do kraja opet je Jug na minus četiri (Crousillat). Marseille je zatim imao napad, ali se njegov pokušaj razbio od jugov blok...

Jug slab u obrani, čak 15 pogodaka je primio, doživio je uvjerljiv europski poraz, ali je unatoč svemu tome najvažnije ostvario. I ove sezone će igrati na Final 8, završnom turniru Lige prvaka. Dakle, ostvario je još jedan cilj. Ostao je još samo jedan – obrana naslova prvaka Hrvatske!

Taj zadatak je idući, čeka ga već u srijedu, 17. svibnja, kad se igra majstorica za prvaka u Splitu. Jadrana je dobio tri puta za trofej ove sezone, hoće li i četvrti?

28. travanj 2024 08:30