StoryEditorOCM
VaterpoloHRVATSKA VATERPOLSKA REPREZENTACIJA DO 20 GODINA SVJETSKI DOPRVAK

PRIJEM U RANJINI Županova čestitka Nikoli Pavličeviću i Jacobu Merčepu

23. kolovoza 2017. - 12:27

Nikola Pavličević je klasični bek, koji ima iskustva igranja u Juga, prvoj momčadi. Vjekoslav Kobešćak ga koristi u takozvanim  nezahvalnim zadatcima. Nikola je upravo svojim obrambenim kvalitetama doprinio kvaliteti naše igre u obrani - istaknuo je Nikica Gulin, 50-godišnji Šibenčanin na klupi hrvatske reprezentacije do 20 godina, koja je na Svjetskom prvenstvu u Beogradu osvojila srebro.

Malo je nedostajalo da se reprezentacija Hrvatske do 20 godina nađe u društvu reprezentacije do 19 godina i seniorske reprezentacije, koje su, prva prošle godine u Podgorici, a druga ovog ljeta u Budimpešti, otišle do kraja na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska do 20 godina poražena je na peterce u finalu od Grčke. Nije izgubila niti jednu utakmicu (šest pobjeda do finala i jedan remi nakon kojeg je slabije izvodila peterce).

U sastavu reprezentacije bila su dvojica Dubrovčana, Jugaša. Osim Nikole Pavličevića igrao je i Jacob Merčep, koji je odmah po završetku SP-a otišao u SAD gdje će nastaviti školovanje i karijeru. Merčep je prošlo ljeto bio zlatni na SP-u u Podgorici do 19 godina i s 28 pogodaka naš najbolji strijelac na prvenstvu, a Pavličeviću je srebro iz Beograda prva medalja s reprezentacijom s velikih natjecanja.

Pavličević je sa sportskim direktorom Vaterpolskog kluba Jug Croatia osiguranje Ognjenom Kržićem bio na prijemu kod župana Nikole Dobroslavića, koji je po dobrom starom običaju, vazda nakon svakog uspjeha sportaša iz naše županije na velikim natjecanjima, upriličio prijem. Čestitao Nikoli, preko njega uputio u čestitku Jacobu te im poželio još puno ovakvih sjajnih trenutaka u karijeri. Prijemu je nazočila i zamjenica župana Žaklina Marević.

28. travanj 2024 01:25