StoryEditorOCM
VaterpoloTRIGLAV REGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

PRESKOČILI MORNARA, UHVATILI JADRANA Mladost ima 5 više

17. studenog 2018. - 22:53
Zagrebačka Mladost je u petak navečer slavila u Splitu protiv Jadrana s 9:6, te je i dalje na stopostotnom učinku. Osvojila je svih 15 bodova. Dan poslije na istom mjestu, u obnovljenom Poljudu, Jug CO je savladao Mornara s 12:8, preskočio na tablici svog suparnika u 5. kolu Triglav regionalne lige, ima bod više, ali i splitskog Jadrana s kojim se bodovno izjednačio, a od kojeg ima bolju pogodak razliku. Ispred Juga je sad samo Mladost, ali s velikih 5 bodova više. Mladost nema smo kapital pobjede u Gružu s pogotkom razlike već je profitirala kad je splitski Jadran prošlo kolo izvukao bod u Gružu, točnije, otkinuo još dva momčadi Vjeka Kobešćaka.

Može li Mladost negdje kiksati nakon što je prošla Poljud i ogled sa splitskim Jadranom? Jugašima to treba jer im nije dovoljno samo pobijediti 'Žapce' na Savi kako bi osvojili 'jedinicu', a prvo mjesto u ligaškom dijelu, zna se, donosi domaćinstvo završnog turnira. Ne dogodili li se promjena na vrhu, te Mladost uspije sačuvati prednost u odnosu na Juga, o pobjedniku jedanaestog izdanja Triglav regionalne lige odlučivat će se u proljeće iduće godine na Savi.

Jug CO je pobjedu protiv Mornara izborio u sastavu: Toni Popadić (5 obrana), Marko Macan, Loren Fatović (2), Luka Lončar (1), Maro Joković (3), Xavi Garcia (1), Luka Lozina, Daniil Merkulov (1), Luka Stahor, Marin Tomašević (1), Hrvoje Benić (1), Alexandros Papanastasiou (1), Antonio Vukojević (3 obrane) i Kristijan Čulina.

Mornar je poveo pogotkom Antonia Duževića nakon čega je Jug CO nanizao šest pogodaka. U drugoj četvrtini je domaćin uspio s 1:6 doći prvo do 3:6, a nakon 3:7 približiti se na 5:7. Međutim, u trećoj je Jug CO s tri pogotka u nizu otišao opet na plus pet (5:10), a tu prednost je imao i u posljednjoj četvrtini (7:12)...

POREDAK
1. HAVK Mladost 15 bodova, 2. Jug CO 10 bodova, 3. Jadran Split 10 bodova, 4. Jadran Carine (HN) 9 bodova, 5. Mornar BS 9 bodova, 6. Primorac Kotor 6 bodova, 7. Šabac 6 bodova, 8. Partizan 4 boda, 9. OVK POŠK 3 boda, 10. Crvena zvezda 1 bod. 
Partizan u Gružu, ali prije toga Szolnok!
U 6. kolu Triglav regionalne lige, u subotu, 24. studenog, Jug CO dočekuje beogradski Partizan. Prije toga u Gružu igra susret 3. kola skupine 'B' europske Lige prvaka protiv mađarskog Szolnoka.

Jug CO je vodeći sastav skupine sa svih 6 bodova, isti učinak ima i Verona, dok je Szolnok u prva dva kola ostvario pobjedu i poraz. Olympiacos, branitelj naslova, osvojio je samo jedan bod.

30. travanj 2024 17:53