StoryEditorOCM
VaterpoloKUTAK ZA SPORNI TRENUTAK S DRUGE UTAKMICE FINALA

Pogledajte sporni trenutak utakmice u Gružu, koji je prevagnuo na stranu Jadrana, ovo se nije smjelo dogoditi...

Piše Tonči Vlašić
18. svibnja 2022. - 09:15

Treća serija peteraca je odlučila pobjednika, Ivan Marcelić je zaustavio udarac Lorena Fatovića, a kako su njegovi suigrači izvodili peterce za pet, Jadran je u Gružu uzvratio Jugu za poraz u Poljudu, te je u finalnoj seriji rezultat 1:1 u pobjedama. Oba sastava su dva koraka do naslova. Tri pobjede su potrebne za 'kantu' prvaka.

Iako se u prvi trenutak sve činilo u najboljem redu, snimka HTV-a ukazuje na veliku pogrešku sudačkog para, Dragana Štampalije i Filippa Gomeza, točnije suca iz Šibenika. Marcelić je bio metar ispred zamišljene gol crte kad je obranio udarac kapetanu Juga, dok je na suprotnoj strani sudac iz Napulja pazio da Toni Popadić bude na zamišljenoj gol liniji. Što više, baš u trećoj seriji (Jadran je prvi pucao), Gomez je vraćao u dva navrata Popadića. Tad je pogodio Anđelo Šetka, kapetan Jadrana...

Portal Vaterpolo udruge Danče je prvi ukazao na sporni trenutak.

Naravno, rezultat se, tako je to, neće promijeniti. Jadran je vratio izgubljenu prednost domaćeg terena. 

TREĆA U PETAK

Prva utakmica finala, nedjelja, 8. svibnja, Split: Jadran - Jug AO 10:11 (0-1), druga utakmica finala, utorak, 17. svibnja, Dubrovnik: Jug AO - Jadran 14:16 (1-1), treća utakmica finala, petak, 20. svibnja, Split: Jadran - Jug AO (18.30 sati), četvrta utakmica finala, utorak, 24. svibnja, Dubrovnik: Jug AO - Jadran (18.30 sati)

Ukoliko finalna serija ode u pet utakmica, majstorica bi se igrala u Splitu u petak, 27. svibnja.

Jug AO 17. put prvak Hrvatske ili splitski Jadran prvi put? 

27. travanj 2024 11:22