StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

POBJEDOM POČELI SVJETSKO PRVENSTVO Dubrovački veterani 'izbušili' Tchigira u Gwangju

5. kolovoza 2019. - 09:53
Pobjedom 11:6 protiv njemačkog Spandaua 04 počeli su Dubrovački veterani nastup na Svjetskom veteranskom prvenstvu u vaterpolu u kategoriji '45+', koje se održava u južnokorejskom Gwangju. Pod vodstvom Gorana Turajlića uspjeh protiv njemačkog sastava izborili su igrajući u sastavu: Maro Balić (11 obrana), Maro Bijač, Alen Bošković (1), Deni Marinković (3), Željko Mage (2), Olaf John, Božo Lujo, Davor Erjavec, Željko Margaretić (2), Boško Perić, Miho Klaić, Božo Koprivica i Maro Šušić (3).

Na vratima Spandaua 04 bio je legendarni vratar Alexander Tchigir, koji je imao 9 obrana. Tchigir je vlasnik olimpijske bronce iz Barcelone 1992. godine kada je nastupao za reprezentaciju Zajednice neovisnih država dvanaest bivših sovjetskih republika i bronce s EP-a u kapici SSSR-a. Poslije je branio boje njemačke reprezentacije na Olimpijskim igrama u Ateni 2004. i Pekingu 2008. godine.

Inače, Spandau 04 je poveo pogotkom Roberta Leuendorfa, koji je u 2. minuti realizirao igrača više, a nakon toga uslijedila je serija Dubrovačkih veterana od čak 7:0. Spandau 04 je drugi pogodak postigao tek početkom posljednje četvrtine kada je šutom s pet metara pogodio Alexander Plotz. Dubrovački veterani su vodili s 10:2 i 11:3.

U kategoriji '45 plus' je sedam momčadi. Dubrovački veterani u utorak, 6. kolovoza, igraju protiv brazilskog AMPA ECP-a. Potom ih čekaju još ogledi s imaju igrati s američkim Eaest Bay Masters WP, slovačkim Košicama, mađarskim YBL Octopus te zadnjeg dana, u nedjelju,  još jednim američkim sastavom, BT Guam.
Jedanaest velikih medalja!
Dubrovački veterani su u povijesti kluba, koja se piše od 1997 godine, osvojili jedanaest medalja na velikim natjecanjima. Pet na europskim prvenstvima (četiri srebra i jedna bronca), pet na svjetskim prvenstvima (tri zlata, jedno srebro i jedna bronca) te jednu na Svjetskim igrama (zlato).

27. travanj 2024 21:17