StoryEditorOCM
VaterpoloJUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE

Peterci odlučivali u ogledu Juga i Mornara tko će u finale, te igrati za zlato protiv zagrebačke Mladosti

Piše Tonči Vlašić
27. siječnja 2024. - 22:40

Jugaši će igrati za treće mjesto. Poraženi su od Mornara, koji je u skupini bio bolji s 13:5, a u polufinalu na peterce, i to nakon što je poslije četvrte četvrtine bilo 10:10. Momčad trenera Đanija Pecotića je povela u utakmici za finale s 2:0, imala 3:1 i 4:2. Mornar je odgovorio serijom 4:0, vodio je i sa 7:6, pa 9:7 i 10:9. Jug Adriatic osiguranje je 18 sekundi prije kraja zaradio igrača više, imao napad za pobjedu...

Potom, kad nije uspio, peterci su odlučivali tko će u finale. Prva serija 1:1 (Mislav Ćurković za Mornar, a Vlaho Pavlić za Jug AO), u drugoj je Luka Ljepava, koji je u tom trenutku stao na gol umjesto Antoana Špilara, obranio udarac Luke Penave, ali i Dani Vukašin, vratar Mornara, bio je uspješan, te nije dozvolio Maru Šušiću da pogodi za vodstvo Juga. Zatim treća serija, pogađa Mario Majić, pogađa Mauro Prkoča. Četvrta serija, Nikola Prezzi je pogodio, Vukašin zaustavlja udarac Ivuše Burđeleza. Ako Nardo Dragaš pogodi, gotovo je, te Mornar ide u finale. Pogodio je.

Za 10:10 strijelci za Jug Adriatic osiguranje bili su Mateo Benussi i Vlaho Pavlić po tri, Ivuša Burđelez dva, te po jedan Bruno Đuho i Maro Šušić. Još su igrali Luka Ljepava (1 obrana na peterce), Nikola Bjelopera, Ante Jerković, Ivano Vlahović, Luka Eterović, Stjepan Brajović, Mauro Prkoča, Antoan Špilar (8 obrana tijekom utakmice) i Luka Čurlin.

U drugom polufinalu HAVK Mladost – Primorje EB 4:3, i to je 2 minute i 47 sekundi prije kraja druge četvrtine riječki sastav poveo s 3:1. Primorje EB je suparnik Jugašima za broncu. Bili su suparnici na staru, u skupini. Riječki sastav je bio uvjerljiv, 17:9. Bio je potom u 2. kolu u skupini uvjerljiv i Mornar..   

27. travanj 2024 15:50