StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINALU KUPA

Opet je uspio Lukša Jakobušić! Župljanin je prvi u povijesti koji je dva svjetionika dalmatinskog sporta odveo kao predsjednik do trofeja!

Piše Tonči Vlašić
26. svibnja 2022. - 22:04
Lukša Jakobušić (prvi red, treći s lijeva) slavi 2016. godine naslov prvaka Hrvatske, te sezone osvojen je krajem 2015. prvo Kup Hrvatske, prvi trofej nakon dvije sušne sezone, potom Regionalna liga, a nakon prvaka Hrvatske i naslov prvaka Europe, te europski Super kupTonči Vlašić/

Opet je uspio. Lukša Jakobušić slavi. Nakon trofeja s Vaterpolskim klubom Jug, sad trofej s Nogometnim klubom Hajduk. Župljanin je prvi u povijesti koji je dva svjetionika dalmatinskog sporta odveo kao predsjednik do trofeja.

Povijest se ponovila. Jugu nije išlo, nakon dvije sušne sezone, što je za Gruž vječnost, došao je krajem 2015. godine domaći kup. Prije toga su se povlačili potezi. Jakobušić je privolio 'desetku' Felipe Perronea na dolazak.

Sedam godina poslije Hajduku nije išlo, nakon velikih devet sušnih godina, došao je domaći kup. Prije toga su se povlačili potezi. Jakobušić je privolio 'desetku' Marka Livaju na ostanak.

U finalu kupa suparnik Jugu je krajem 2015. godine bio sastav iz Rijeke. U finalu kupa suparnik Hajduku sad 2022. godine sastav iz Rijeke. Primorje je prije Jugovog trijumfa u Kupu Hrvatske 2015. godine nizalo uspjehe. Rijeka je prije Hajdukovog trijumfa u Kupu Hrvatske 2022. godine nizala uspjehe.

Nakon što je krajem 2015. godine prekinuo sušu osvajanja Kupa Hrvatske Juga je opet krenulo!

image

Slavlje Hajduka

Tom Dubravec/Cropix
29. svibanj 2024 11:47