StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLSKI KLUB JUG CROATIA OSIGURANJE

OPERACIJA BUDIMPEŠTA Kad u četvrtak počne utakmica s Olympiacosom, moramo biti pravi i najbolji ove sezone!

22. svibnja 2017. - 17:16

Predsjednik, trener i kapetan momčadi – najjači sastav Juga u najavi nastupa na Final Six-u u Budimpešti, najjačem turniru u povijesti najjačeg europskog klupskog natjecanja. Završni ispit za krunu najboljeg u Europi počinje u četvrtak, 25. svibnja i traje do subote, 27. svibnja! Snagu završnog turnira u ime branitelja naslova ističu njegov čelni čovjek Lukša Jakobušić, i njegov trener Vjeko Kobešćak te njegov broj jedan u bazenu, vratar i kapetan Marko Bijač.

Jugaši su nastavili sjajnu, najbolju sezonu u klupskoj povijesti, sezonu koju nikad nitko nije ispisao u povijesti hrvatskog sporta. Kaže Jakobušić kako su obrana naslova pobjednika Kupa Hrvatske, Regionalne lige te najboljeg u Hrvatskoj bili cilj, s obzirom da su ostali u istom sastavu u kojem su ispisali povijest, to je bio i imperativ. Plus, cilj im je bio i plasman na Final Six europske Lige prvaka.

- Idemo u Budimpeštu, preostaje nam Final Six te ćemo pokušati doći do kraja – ne krije što je želja Jugov predsjednik. Čitav Jug živi i radi kako bi se opet snovi ostvarili. U tri koraka je riješio finale doigravanja za prvaka, pomeo zagrebačku Mladost te sebi osigurao više dana za pripremu nastupa u Budimpešti.

To su Kobešćak i njegova ekipa željeli, a sad u najavi Final Six-a ističu kako svaka momčad ima svoje izglede za osvajanje naslova.

- Nemamo imperativ – naglasio je Jugov trener.

- Nama je cilj bio pojaviti se na Final Six-u. Sad ćemo pokušati ostvariti što bolji plasman.

Put je lani bio težak, ali sladak. Dobili su Jugaši domaćina u četvrtfinalu (Eger), aktualnog prvaka u polufinalu (PRO Recco) te u finalu do tada jedinu neporaženu momčad Europe (Olympiacos). Dakle, lani se Final Six u Budimpešti zatvorio ogledom između Jug CO i Olympiacosa, a sad taj dvoboj otvara ovogodišnji Final Six. PRO Recco je u polufinalu i čeka protiv koga će se boriti za finale, protiv aktualnog prvaka ili doprvaka.

Olympiacos je jači nego prošle sezone (Josip Pavić na vratima, a novi stranici su u odnosu na prišlu sezonu Mlađan Janović, Albert Espanol te naš Andro Bušlje).

- Svi osim nas su mijenjali, neki i trener. Tako i Olympiacos, koji igra poput grčke reprezentacije, međutim, Grčka nema kvalitetnog vratara, a Olympiacos ima. Olympiacos ima fantastičan centarski par, u rangu našeg. Njihovi centri izuzetno puno dobivaju igrača više. Često i bez lopte. Na vanjskim pozicijama jači nego reprezentacija Grčke – kaže Kobešćak. Potvrdio Bijač. Potom opet trener Jug CO. Ističe Kobešćak kako je njegova momčad bila u krizi u drugom dijelu sezone te su se puno više u Gružu razmišljali o sebi nego o drugima.

- Moramo biti individualno i kao momčad bolji. Bili smo izgubili u napadu tečnost i tranziciju. Obrana je bilaviše nego dobra. Očekujem protiv Olympiacosa šahovsku partiju, kao što je bilo i lani – kazao je Kobašćak. Potom opet Bijač, jasno i glasno: Kad u četvrtak počne utakmica s Olympiacosom, moramo biti pravi i najbolji ove sezone!

HTV će prenositi utakmice Juga na Final Six-u. Protiv Olympiacosa igraju u četvrtak navečer s početkom u 19 sati. Jugaši su rezervirali isti hotel u Budimpešti u kojem su bili prošle godine. Igra se na novom bazenu, koji je izgrađen za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima, koje se održava u srpnju u Budimpešti. Nova Duna Arena prima 15.000 gledatelja. Mađari imaju dva svoja aduta (Eger se s Bresciom bori za polufinale u kojem pobjednika tog ogleda čeka Szolnoki, dakle, dobije li Eger Bresciu, domaćin će imati sigurno svog predstavnika u finalu).U Budimpešti, kao i prošle godine, idu i mali Jugaši. U sklopu Final Six-a europske Lige prvaka igra se i Final Kids. Stižu i navijači Juga…

ČETVRTAK, 25. SVIBNJA
19 sati: Jug CO - Olympiacos
20.30 sati: Eger - Brescia
PETAK, 26. SVIBNJA
17.30 sati: utakmica za peto mjesto
19 sati: PRO Recco - pobjednik Jug CO/Olympiacos
20.30 sati: Szolnoki - pobjednik Eger/Brescia
SUBOTA, 27. SVIBNJA
15.15 sati: utakmica za treće mjesto
16.45 sati: finale
 

28. travanj 2024 19:16