StoryEditorOCM
VaterpoloDUBROVAČKI VJESNIK NA FINAL 8 U BEOGRADU

Olympiacos Marka Bijača i Andra Bušlje častio domaćina: Možeš plakat kad je tako!

Piše Tonči Vlašić
31. svibnja 2023. - 18:29

Zodiac CNA Barceloneta - Novi Beograd, poznat je prvi polufinalni par. Domaćin je u drugom četvrtfinalu završnog turnira europske Lige prvaka bio bolji od Olympiacosa s 13:11. Tko nije gledao, a uzeo je nakon utakmice statistiku u ruke, zastat će kad vidi kako je Olympiacos realizirao samo 3 od 17 igrača više, a kako je vratar Novog Beograda Joao Pedro Fernandez imao čak 17 obrana!

Na drugoj strani nismo dočekali novu sjajnu izvedbu Marka Bijača. Vratar koji sam zna odlučiti pobjednika imao je, u odnosu na vratara Novog Beograda, samo sedam obrana, i nije imao sreće. Pobjegla mu je nakon jedne obrane lopta, sam ju je ubacio iza svojih leđa. Novi Beograd je postigao dvostruko više pogodaka s igračem manje – šest - iako je imao šest situacija manje brojčanu prednost od Olympiacosa.

Novi Beograd je osim raspoloženog Joao Pedra Fernandeza ima super raspoloženog Alvara Granadosa u napadu /pet pogodaka), Angelos Vlachopoulos je dirigirao napadom (dva pogotka, nekoliko asistencija), pridružio im se i Radomir Drašović... Kod Olympiacosa Filip Filipović, Marton Vamos i Alex Papanastasiou po tri pogotka. 

Sastav od kojeg Jug nije izgubio ove sezone u skupini europske Lige prvaka, kojeg je dobio kad je bilo najvažnije u Regionalnioj ligi, u polufinalu završnog turnira usred Beograda, izborio je polufinale. 

Još igraju AN Brescia - Vouliagmeni, te PRO Recco - Ferencvaros. Olympiacos i Jug Adriatic osiguranje su suparnici u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta. 

image

Novi Beograd - Olympiacos (Andro Bušlje u sredini) 13:11

Tonči Vlašić
26. travanj 2024 09:46