StoryEditorOCM
VaterpoloČETIRI JUGAŠICE U KAPICI REPREZENTACIJE NA EURU

Oglasio se Siniša Zonić, Jugov trener: ‘U niti jednoj kategoriji nismo nikad ovako odigrali protiv Italije, koja je velesila u ženskom vaterpolu‘

Piše Tonči Vlašić
24. lipnja 2023. - 21:46

Nina Jazvin, Nea Matičević, Lući Mojaš i Mara Moretti, četiri igračice Juga, nastupile su za Hrvatsku protiv Italije na startu Europskog prvenstva za igračice do 15 godina, koje se igra u Zagrebu.

- Teško je biti zadovoljan kad izgubiš utakmicu, ali ovo je odličan rezultat. U niti jednoj kategoriji nismo nikad ovako odigrali protiv Italije, koja je velesila u ženskom vaterpolu. Nevjerojatno zvuči da smo bili na pogodak zaostatka (poraz 13:14), da smo na početku utakmice imali vodstvo od dva razlike. Ovo je za sve, koji su ‘unutra‘, koji dobro prate ženski vaterpolo, baš veliko iznenađenje. Naravno, za nas u Hrvatskoj ugodno iznenađenje. Za one koji ne znaju, Italija ima kvalitetniju ligu, dosta više klubova, a njezine igračice samim time više utakmica nego naše cure. Ne može se uspoređivati koliko je ženski vaterpolo razvijen u Italiji, a koliko u nas, te je ovo, ponavljam, baš veliki uspjeh za nas – rekao je Siniša Zonić, trener Ženskog vaterpolskog kluba Jug.

Potom će o nastupu četiri igračice Juga u kapici reprezentacije.

- Nina je igrala najviše. Zaradila je nekoliko isključenja u dva metra. Italija je igrala M zonu većim dijelom utakmice te je lopta teško dolazila do nje. Ostale su ulazile u igru. Sve cure koje su igrale zaslužuju sve čestitke. Svakako bi spomenuo i Korčulanku Iskru Antunović, tako je jako perspektivna cura. Ona je također na EP-u. Nije bila u sastavu protiv Italije, ali će, vjerujem, i ona dobiti priliku u nastavku prvenstva – rekao je Zonić.

Lara Srhoj iz splitskog POŠK-a 1937. bila je prvo ime utakmice. Postigla je čak osam pogodaka. Četiri Neil Janković iz splitskog Jadrana, a jedan Tonka Rogulj iz zagrebačke Mladosti. Branila je Nora Prelević iz šibenske Viktorije… Izbornik naše reprezentacije je Splićanin Višeslav Sarić. 

U drugoj utakmici naše ‘A‘ skupine Mađarska je s 25:4 nadigrala Srbiju. Mađarska, branitelj naslova, suparnik je našoj reprezentaciji u 2. kolu (nedjelja, 25. lipnja, 19 sati). U drugoj skupini prve Divizije su Španjolska, Grčka, Izrael i Nizozemska.

Dva najbolja iz svake skupine će izravno u četvrtfinale, treći i četvrti će razigravati za mjesto među osam najboljih s najboljima iz druge Divizije, a i tu su dvije skupine, u ‘C su Češka, Irska, Ukrajina i Rumunjska, a u ‘D‘ Turska, Slovačka i Njemačka.

Prvenstvo na Savi traje do petka, 30. lipnja.

01. lipanj 2024 03:02