StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA, 5. KOLO: JUG AO - JADRAN SPLIT

NISU ZABORAVILI ŠTO JE BILO PROŠLE SEZONE Hoće li Jugaši dobiti i desetu utakmicu sezone?

22. listopada 2019. - 11:37
Radovi su u Gružu, počela je nedavno rekonstrukcija objekta. Uređuju se prostori bivšeg hotela Stadion. Dio uređenih prostora trebao bi sutra koristiti Grad Dubrovnik, Javna ustanova športski objekti Dubrovnik, sportski klubovi i udruge, u jednom dijelu otvorit će se i prvi muzej vaterpola, a dio će biti hostel, koji će se ponuditi u koncesiju.

Ruše se zidovi prostorija u zapadnom dijelu, koji su stari više od 50 godina (Bazen u Gružu otvoren je 1961. godine) te je zbog toga zatvorena zapadna tribina do daljnjeg. Gledatelji mogu na istočnu. Obavijest je to koju je Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje odaslao ljubiteljima vaterpola uoči večerašnjeg ogleda dva hrvatska euroligaša za bodove u Regionalnoj ligi. Jugaši su u petak navečer dobili s 15:13 španjolskog prvaka Barcelonetu, kandidata za naslov prvaka Europe. Barceloneta u svojim redovima ima čak deset igrača koji su ovo ljeto na Svjetskom prvenstvu s reprezentacijom Španjolske osvojili srebro, zatim jednog sjajnog srpskog igrača (Aleksić) te jednog talijanskog reprezentativca (Bodegas), a Italija je svjetski prvak. I kad su dobili takvog suparnika u utakmici o kojoj se još priča, pogotovo se ističe činjenica da je Paulo Obradović postigao čak šest pogodaka, momčad Vjeka Kobešćaka se nakrcala samopouzdanja uoči narednih ispita.

Jugaši su dobili ove sezone svih devet utakmica (sve tri u Kupu Hrvatske, obje u europskoj Ligi prvaka, te sve četiri u Regionalnoj ligi). Splitski Jadran, koi je Jugova utakmica broj deset u sezoni 2019./20., prošle sezone je u Regionalnoj ligi uzeo bod u Gružu (9:9), a sva tri u europskoj Ligi prvaka (7:6). To nisu zaboravili u Jugu.

Ogled u Gružu počinje u 20 sati. 
27. travanj 2024 17:40