StoryEditorOCM
VaterpoloJEDNA SLIKA IZ GRUŽA

Nije Zorro maskirani osvetnik, nije ni najskuplji nogometni branič svijeta Joško Gvardiol, to je...

Piše Tonči Vlašić
28. veljače 2023. - 23:21

Dobio je udarac u glavu u prvenstvenoj utakmici protiv Primorja EB prije, nema ni dvadeset dana, u nos, težak udarac, lom, te je propustio nakon toga prvi idući ogled, onaj sa Spandauom 04 u Gružu u europskoj Ligi prvaka, utakmicu koja je bila prije jedanaest dana. Kad je takva ozljeda u pitanju, trebao je pauzirati još, međutim, 24-godišnji Jugaš Matias Biljaka, hrvatski reprezentativac iz Nove Bile, već igra, opet se bori sa suparničkim centrima, a to može zahvaljujući zaštitnoj maski. Igrao je s njom već krajem prošlog tjedna na turniru zadnjeg kruga Regionalne lige..

Tako je sve utakmice na putu do bronce u Dohi na Svjetskom nogometnom prvenstvu odradio jedan od junaka ‘Vatrenih’, po svima najskuplji hrvatski nogometaš Joško Gvardiol, sjajan branič njemačkog RB Leipziga, kojeg mnogi svjetski velikani žele vidjeti u svojim redovima. Ozljedio se uoči SP-a, bilo je pitanje može li igrati, a onda se našlo rješenje.

Uglavnom, Biljaka je, kao i svi Jugaši, nakon niza loših rezultata, dočekao radost protiv OSC-a. Ta euroligaška pobjeda (13:8) pamtit će se po sjajnoj realizacija igrača više - iskoristili su devet od deset brojčanih prednosti u bazenu! I Biljaka je doprinio tome boreći se s maskom na licu. 

27. travanj 2024 04:05