StoryEditorOCM
VaterpoloMLAĐE NADE

Nije bilo dileme tko će u finale, mali Kapekaši svladali i domaćina, osigurali medalju, te ih čeka bitka za zlato!

Piše Tonči Vlašić
5. srpnja 2023. - 13:02

Mali Kapekaši su u finalu državnog prvenstva za mlađe nade. Dobili su i četvrtu utakmicu na zagrebačkoj Šalati, a u njoj domaćina, Medveščaka, i to, ni manje, ni više nego s deset razlike (14:4).

Ekipa trenera Lovora Lozice i Damira Stipanovića je tako osigurala medalju. Naravno, pokušat će večeras uzeti najsjajniju. Zlatnu. Ponoviti ono što su njeni prethodnici uspjeli prije dvije sezone, kad je održano posljednje državno prvenstvo. Prošle godine je odigran samo kup, a u njemu je KPK osvojio srebro.  

KPK je dobio Medveščaka u sastavu: Luka Timur Seinpaal, Marko Maksimović, David Remić, Lovre Risteski, Klara Granić, Vice Šeman, Josip Skokandić (6), Rudi Kriletić (2), Nedo Poša (4), Florent Gaxherri, Tea Gaćina, Igor Favro (2), Jakov Farac i Ivan Blitvić. I drugi finalist je bio uvjerljiv u polufinalu. Splitski ogled pripao je Jadranu koji je s 12:3 svladao Mornara.

Cavtat je u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta dobio s 15:7 ZPK, te će za peto mjesto igrati protiv Mladosti, koja je sa 6:5 bila uspješnija od Solarisa.

Pobjedu protiv ZPK Cavtat je pod vodstvom Andija Drobca izborio u sastavu: Niko Milković, Jakov Rajčević, Michael Hrošik, Ivo Dimnić (1), Marin Prlender (2), Maro Kušar, Antonio Glavinić (2), Nikša Butijer (5), Ivan Pocrnja, Nikša Lale (2), Luka Hodson, Niko Srgota (3), Mara Balić i Josip Hanzijer.

Finale KPK - Jadran Split igra se na Šalati s početkom u 20.15 sati. 

03. lipanj 2024 04:39