StoryEditorOCM
VaterpoloFINALE DOIGRAVANJA ZA NASLOV VATERPOLSKOG PRVAKA HRVATSKE: HAVK MLADOST - JUG CO

MLADOST JURI ČETVRTU, A JUG CO POKAL Hoće li 19. svibnja Jugaši otvoriti šampanjac na Savi?

19. svibnja 2019. - 09:38
U srijedu navečer, kad se u Gružu oglasila sirena te označila kraj utakmice posljednjeg kola natjecanja u 'B' skupini europske Lige prvaka u kojoj je Jug CO pobjedom 14:9 protiv Spandaua 04 potvrdio prvo mjesto u skupini, a suparnika ostavio na posljednjem mjestu, službeni spiker u posljednje vrijeme na Jugovim utakmicama Ivo Miloš je poželio: 'Nadam se kako se vidimo tek iduće sezone'.

Jugaši su (opet) stigli na Savu sa željom da se neće igrati u njihovom Gružu četvrta utakmica finalne serije prvenstva Hrvatske, kako će opet slaviti u Zagrebu, dobiti protiv Mladosti i treću utakmicu finalne serije te još jednom 'metlom' (čitaj čistih 3:0) stići do naslova prvaka Hrvatske. Uspjeli su bez poraza osvojiti naslov već nekoliko puta. Posljednji put prije dvije godine. Prošle su godine slavili s 3:1 protiv istog suparnika. Tada su bili broj jedan u doigravanju te su tada podigli trofej na Savi. Uspiju li slaviti i ove nedjelje po 15. put će osvojiti naslov prvaka Hrvatske, stići do svog 37 naslov državnog prvaka (22 puta su bili najbolji u bivšoj državi) te doći do svog 64 trofeja u povijesti kluba. Bude li pak Mladost uspješnija, ipak će se još jednom igrati u Gružu (25. svibnja).

Prije 25 godina, kad je Ivo Miloš bio tajnik dubrovačkog kluba, Jug je osvojio prvi domaći trofej u Lijepoj našoj – Kup Hrvatske. Emil Nikolić je te 1994. bio kapetan, a Neven Kovačević trener. Uzvratna utakmica igrala se na Savi. U domu najvećeg rivala Jugaši su podigli trofej.

Deseti put Jug CO i Mladost se sastaju ove sezone. U tri natjecanja (Kup Hrvatske, Regionalna liga i sad prvenstvo Hrvatske) suparnici su u finalu. Jug je bio domaćin završnog turnira Kupa Hrvatske – osvojio je naslov. Mladost je bila domaćin završnog turnira Regionalne lige – osvojila je naslov.

U skupini europske Lige prvaka 2:0 u pobjedama za Jug CO, koji će od 6. do 8. lipnja igrati na Final 8, završnom turniru u Hannoveru. Mladost isto nije uspjela izboriti. Od devet utakmica ove sezone Jug je dobio šest, Mladost dvije, dok je jedna završila bez pobjednika.

U finalnoj seriji Jugaši su na Savi u prvoj utakmici bili dominantni (10:4). Obrambeno su odigrali jednu od najboljih utakmica u sezoni. U Gružu, u drugoj utakmici, nisu uspjeli na startu utakmice steći osjetnu prednost. Naprotiv, čak je Mladost vodila u nekoliko navrata,

- Najvažnije smo ostvarili. Vodimo 2:0 – istaknuo je nakon 10:9 pobjede u drugoj utakmici finalne serije Maro Joković, Jugov reprezentativac. Sa 4 pogotka bio je prvi strijelac te utakmice, dok je u prve dvije utakmice finalne serije sjajna statistika Jugovog vratara. Toni Popadić je u Zagrebu imao 14, a u Gružu 16 obrana. Ukupno 30!

Treća utakmica finalne serije Prvenstva Hrvatske počinje na Savi u 16 sati. Spušta li se ove nedjelje u Zagrebu zastor na 28. prvenstvo Hrvatske?
HAVK Mladost - Jug CO 0:2
Prva utakmica, srijeda, 8. svibnja, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO 0:1 (4:10), druga utakmica, subota, 11. svibnja, Dubrovnik: Jug CO - HAVK Mladost, treća utakmica, nedjelja, 19. svibnja, u 16 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO, eventualna četvrta utakmica, subota, 25. svibnja, u 18 sati, Dubrovnik: Jug CO – HAVK Mladost, eventualna peta utakmica, srijeda, 29. svibnja, u 18 sati, Zagreb: HAVK Mladost – Jug CO.

27. travanj 2024 17:29