StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/JUNIORSKO PH

MLADOST BOLJA Jugaši drugi u Zadru

7. siječnja 2017. - 20:18

U odluci, tko će biti pobjednik polufinalnog turnira prvenstva Hrvatske za juniore u Zadru te kao takav izboriti izravan plasman u polufinale završnog turnira najboljih šest, zagrebačka Mladost je bila uvjerljiva protiv Jug Croatia osiguranja s 12:6 (4:2, 3:0, 2:1, 3:3)  te će sastav trenera Veselina Đuha, koji je drugi u Zadru, razigravati prvog dana završnog turnira za prolaz u polufinale s trećeplasiranim sastavom s drugog polufinalnog turnira. Tko će biti treći u Splitu odlučit će posljednja utakmica, Mornar BS ili OVK POŠK.

Mladost i Jug su bili uspješni u prva dva kola zadarskog turnira, ostvarili su pobjede protv preostala dva sudionika turnira. Jug CO je na startu dobio domaćina, Zadar 1952. s 9:8, a u 2. kolu s 10:8 splitski Jadran, dok su Mladostaši dobili Jadran s 12:4, a Zadar 1952. s 15:3.

Kristijan Čulina je protiv Mladosti bio s dva pogotka prvi strijelac Jug CO za kojeg su po jedan pogodak postigli Ivan Njavro, Filip Kržić, Jacob Merčep i Karlo Krmek. Još su za Jug CO u Zadru igrali Toni Jarak, Petar Pejić, Maroje Vidosavljević Vučić, Mario Bratoš, Leo Cukrov, Mavro Farčić, Marko Žuvela, Antonio Vukojević i Marko Erdelez.

28. travanj 2024 11:03