StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/PRVENSTVO HRVATSKE

MLAĐI KADETI Jug CO i KPK u četvrtfinalu!

28. siječnja 2017. - 22:27

Jug CO je dobio s 9:8 (4:2, 1:3, 1:2, 3:1) KPK u zadnjoj utakmici polufinalnog turnira prvenstva Hrvatske, koji je odigran u Gružu, ali to nije bilo dovoljno za prvo mjesto i izravan plasman u polufinale završnog turnira. Primorje EB je s 12:3 u prvoj utakmici posljednjeg kola dobilo Mornar BS te zahvaljujući boljoj pogodak razlici od Jugaša osvojili prvo mjesto. Primorje EB dvije pobjede i jedan remi, kao i Jug CO, ali pogodak razlika plus 11, a Jug CO plus 8.

KPK je pobjedom protiv Jug CO mogao do drugog mjesta, ali je na kraju treći s pobjedom i dva poraza, međutim, i on će na završni turnir državnog prvenstva bez kojeg je ostao u Gružu splitski Mornar BS, koji je izgubio sve tri utakmice.

Luka Bjelopera je sa 4 pogotka bio prvi strijelac Jug CO protiv KPK, dva je postigao Patrik Kolak, a po jedan Dominik Lončarić, Vlaho Pavlić i Jure Jarak. Maro Šimunović je imao 9 obrana. Po dva pogotka za KPK postigli su Marijan Duhović, Toni Mozara i Viktor Antunović, a po jedan Danijel Caktaš i Domagoj Čale. Jug CO je vodio s 3:1, 4:2 i 5:4 nakon čega je KPK s tri pogotka u nizu otišao na plus dva (7:5). Zatim tri pogotka Jugaša, koji su tri minute i 24 sekunde prije kraja poveli s 8:7. Toni Mozara je iz peterca izjednačio minutu i 38 sekundi prije kraja, a na ulasku u posljednju minutu Dominik Lončarić pogodio za pobjedu dubrovačkog sastava.

U drugoj skupini, koja se igrala u Zagrebu, splitski Jadran je izborio prvo mjesto te plasman u polufinale završnog turnira, Final Six-a. Druga je u Zagrebu bila HAVK Mladost, koja će prvog dana završnog turnira biti suparnik Korčulanima u borbi za polufinale, dok će Jugaši za polufinale igrati protiv Medveščaka, koji je zauzeo treće mjesto u Zagrebu gdje je bez prolaza dalje ostao Zadar 1952., koji su bez plasmana dalje ostali zbog slabije pogodak razlike od Medveščaka s kojim su odigrali bez pobjednika, 10:10. Primorje EB u polufinalu čeka boljeg iz ogleda HAVK Mladost - KPK, a splitski Jadran pobjednika četvrtfinala u kojem igraju Jug CO - Medveščak.

28. travanj 2024 18:23