StoryEditorOCM

Maro Joković nakon svog 46., a Jugovog 70. trofeja: ‘To potvrđuje kako je ovo velik klub, i po trofejima, i po ustroju, koji funkcionira jedino na takav način!‘

Piše Tonči Vlašić
5. prosinca 2023. - 08:44

Kad je Konstantin Kharkov opet promašio, opet je bio red na Mara Jokovića. U prvom slučaju je Jug bio u zaostatku nakon prve serije u kojoj je pogodio sjajni Loren Fatović, a Mate Anić zaustavio peterac Marku Žuveli.

Joković je pogodio za 1:1, a kad je drugi put izvodio peterac Jug nije lovio zaostatak, već je bilo, pogodili li, osvaja ‘kantu‘. I opet je najiskusniji stanovnik Gruža i najtrofejniji pogodio. Jug Adriatic osiguranje je stigao do svog 70. trofeja, a on do svog 46., a 36. s Jugom. 

Joković je na prvom Final fouru Kupa Hrvatske u Višnjiku, koji je odigran 2009. godine, slavio osvajanje trofeja. Prvi trofej je bio Kup Hrvatske prije 20 godina. I tad je Jug u finalu, u dvije utakmice, dobio splitskog Jadrana. Joke nije igrao u finalu, ali jest do finala, te se upisao na pobjedničku listu.

- Početak finala je bio bez iti jedne naše greške, a drugo poluvrijeme... Umor je bio velik, te smo spašavali živu glavu. Lolo (Loren Fatović) je bio nevjerojatan, ne sjećam se kad je jedan igrač izdominirao ovako u nekom finalu. Koliko god smo obraćali pozornost prema njemu, nismo imali rješenja, a što se tiče pobjede nakon dramatičnih peteraca, mišljenja sam kako smo zaslužili trofej. Bilo je vidljivo kako je svatko od nas ostavio sve od sebe u vodi, i to je naša najveća pobjeda – rekao je 36-godišnji Joković, koji odavno ima više trofeja nego godina, a sad samo u Jugu ima godina koliko trofeja, ili trofeja koliko godina, kako sad tko voli.

image

Maro Joković (Jug AO)

Tonči Vlašić/

- Kad se pogleda Jadranov sastav, koliko ima reprezentativaca, onda je to sastav koji spada među najbolje ekipe u Europi. Tu nema dileme, ali smo u svakoj utakmici protiv Jadrana ove sezone bili u egalu jer smo se dobro pripremili. Ovo je plod jednog mukotrpnog rada od početka sezone. I kad smo već u tom na papiru podređenom položaju u odnosu na Jadran, dosta smo emotivnije doživjeli ovaj uspjeh, i zato smo ovako slavili – istaknuo je, a potom se osvrnuo na činjenicu kako je Jug u svojih prvih 100 godina osvojio 70 trofeja.

- Gledajući zadnjih dvadesetak godina, u vrhu smo hrvatskog vaterpola. Suparnici nas gledaju s respektom, te ulažu dodatni napor jer nas žele srušiti, ali kao što se vidi, nije lako. Imamo dobru komunikaciju među nama, na svim razinama u klubu, i ta otvorenost, spremnost na dijalog, mukotrpan rad, ažuran rad s obzirom na trendove u vaterpolu, presudan je svih ovih godina. Da, mi smo najtrofejniji sportski kolektiv u Hrvatskoj, koji svake sezone ima iste ciljeve u kakvom god bili sastavu. To donosi pritisak, odgovornost, ali to potvrđuje kako je Jug velik klub, i po trofejima, i po ustroju, i onaj tko igra za ovaj klub mora znati kako je došao u klub s pobjedničkim mentalitetom. Jedino na takav način funkcionira Jug – naglasio je Joković, 

Juga čeka još europski ogled u srijedu navečer protiv Dinama iz Tbilisja, i to bi bilo sve u godini u kojoj je igrao u sve četiri završnice (Regionalna liga, domaće prvenstvo, europska Liga prvaka i Kup Hrvatske), bio u tri finala (Regionalna liga, domaće prvenstvo i Kup Hrvatske) te osvojio dva trofeja (Regionalna liga i Kup Hrvatske),

Jug 70 trofeja u svojih sto godina života, 36-godišnji Joković 46 od čega 36 s Jugom! Čudo!

image

Maro Joković

Tonči Vlašić/
02. svibanj 2024 09:27