StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U ZAGREBU |

KUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE Nije bilo dobro u drugoj i trećoj četvrtini....

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2020. - 13:57
Poraz Jugaša na startu završnog turnira Kupa Hrvatske za mlađe kadete, koji se igra u Zagrebu. Bolja od njih u 1. kolu skupine 'A' bila je Mladost s 13:8 (zagrebački sastav je poveo 3:0, Jugaši su do kraja prve četvrtine izjednačili na 3:3, a u drugoj i trećoj četvrtini bilo je 8:0 za domaćina, te je pitanje pobjednika bilo odlučeno). Pod vodstvom trenera Željka Vukčevića Jug Adriatic osiguranje je protiv Mladosti igrao u sastavu: Antoan Špilar, Tino Savinović, Juraj Kulušić, Luka Ćurlin, Ante Jerković, Mateo Benussi, Antonio Hezonja, Lovro Zvono, Maro Šušić (3), Nikola Perak (1), Roko Benić, Petar Kulaš (3), Marino Brzica i Niko Đerek.

Dvije su skupine zavšnog turnir, skupina 'A' broji četiri sastava (Jug AO u 2. kolu danas poslijepodne igra protiv riječkog Primorja EB, a u srijedu, 19. kolovoza, protiv Solarisa, koji je u drugoj utakmici 1. kola dobio riječki sastav s 10:8), dok je u skupini 'B' pet sastava: Zadar 1952., Opatija, Jadran Split, Medveščak i Vukovar.

SUSTAV NATJECANJA Po dva najbolja iz svake skupine će igrati polufinale (prvi iz 'A' protiv drugog iz 'B', te drugi iz 'A' protiv prvog iz 'B'), a treći i četvrti razigravati za plasman od 5. do 8. mjesta (3.'A' – 4.'B', te '4.'A' – 3.'B'). Petoplasirani sastav skupine 'B' će zauzeti 9. mjesto.
27. travanj 2024 21:15