StoryEditorOCM
VaterpoloTURNIR U ZAGREBU |

KUP HRVATSKE ZA MLAĐE KADETE Jugaši čekali te dočekali suparnika u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta

Piše Tonči Vlašić
19. kolovoza 2020. - 12:33
Jugaši će igrati protiv splitskog Jadrana u razigravanju za poredak od 5. do 8. mjesta na završnom turniru Kupa Hrvatske za mlađe kadete, koji se igra u Zagrebu. Ukoliko budu uspješni poslijepodne (18.30 sati), posljednjeg dana turnira, u četvrtak, 20. kolovoza, igrat će za peto mjesto, a u slučaju novog poraza za sedmo. U drugoj utakmici razigravanja za poredak od 5. do 8. mjesta igraju dva zagrebačka sastava, Mladost i Medveščak.

U polufinalu se sastaju Solaris, pobjednik skupine 'A' protiv Opatije, drugoplasiranog sastava skupine 'B', te Primorje EB, drugoplasirani sastav skupine 'A' protiv Zadra 1952., pobjednika skupine 'B'.

Vukovar, koji je bio posljednji, peti, u skupini 'B', koja je brojala jedan sastav više nego skupina 'A', zauzeo je deveto mjesto.

Jugaši su u skupini 'A' upisali tri poraza. Na startu od Mladosti 13:9, u 2. kolu od Primorja EB s 12:9, te na kraju, u 3. kolu, od Solarisa s 10:9 (zadnja utakmica nije imala rezultatski značaj, uoči zadnjeg kola bilo je jasno kako je šibenski sastav prvi u skupini, a dubrovački posljednji).

Pod vodstvom trenera Željka Vukčevića Jug Adriatic osiguranje je protiv Solarisa igrao u sastavu: Antoan Špilar, Tino Savinović, Juraj Kulušić, Luka Čurlin, Ante Jerković (2), Mateo Benussi (2), Antonio Hezonja (1), Lovro Zvono, Maro Šušić (3), Nikola Perak, Marin Zeko, Petar Kulaš (1), Marino Brzica i Niko Đerek.
27. travanj 2024 10:13