StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KUP HRVATSKE Slobodni u prvom krugu, domaćini u drugom: dolazi Mornar BS, i tko još? Zna se domaćin Final foura!

4. rujna 2019. - 21:01
Jugaši, branitelji naslova, slobodni su u prvom krugu Kupa Hrvatske za seniore, a bit će domaćini turnira skupine 'A' drugog kruga.

- U prvom krugu su slobodni klubovi koji su bili sudionici posljednjeg Final foura Kupa Hrvatske, a u drugom krugu su domaćini turnira finalisti, pobjednik Jug i Mladost, koja je bila druga. Ždrijebom, koji je održan u Splitu, određeno je u koju će skupinu ići Mornar BS, a u koju Jadran, dakle, sastavi koji su prošle godine poraženi u polufinalu, prvog dana Final foura, te je isto tako ždrijebom određeno u koju će skupinu drugog kruga ići četiri sastava koja u prvom krugu izbore plasman u drugi krug - rekao je Milivoj Bebić, povjerenik natjecanja.  

U Gruž će tako 15. i 16. listopada doći splitski Mornar BS, te dva sudionika prvog kruga, i to pobjednik skupine 'B' te drugoplasirani iz skupine 'A'. U skupini 'A' prvog kruga, turnir se igra u Šibeniku, igrat će Solaris, Primorje EB, Medveščak i Siscia, a u skupini 'B', koja će se igrati u Splitu, OVK POŠK, Zadar 1952. i Galeb MR. Turniri prvog kruga igraju se 1. i 2. listopada. 
 
U skupini 'B' drugog kruga na Savu u goste Mladosti stižu splitski Jadran, pobjednik skupine 'A' prvog kruga i drugoplasirani sastav skupine 'B' prvog kruga.

- Po dva najbolja iz svake skupine drugog kruga plasirat će se na Final four, završni turnir, koji će se igrati u Splitu, 23. i 24. studenog. U polufinalu, prvog dana Final foura, igrat će pobjednik skupine Dubrovnik protiv drugog iz skupine Zagreb, te drugi iz skupine Dubrovnik protiv pobjednika skupine Zagreb - dodao je Bebić. 

U subotu, 23. studenog, održat će se u Splitu tradicionalna festa, Noć vaterpola. 
28. travanj 2024 10:28