StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/EUROPSKA LIGA PRVAKA

KOBEŠĆAK VEČERAS U ULOZI GLEDATELJA 'PRO Recco je u zaletu, puno je drugačiji, bolji, nego prošle sezone!'

5. travnja 2017. - 15:33

Paulo Obradović je zbog ozljede ramena ostao u Dubrovniku, nije putovao ni Nikola Pavličević, koji ima obveze na fakultetu. Jug CO je četiri dana nakon osvajanja Triglav Regionalne lige gost u pretposljednjem, 9. kolu skupine 'B' europske Lige prvaka PRO Recca. Utakmica između aktualnog prvaka Europe (Jug CO) i prvog favorita za naslov prvaka Europe (PRO Recca) počinje u 20.30 sati.

Valja ponoviti gradivo: PRO Recco je osigurao jedinicu u skupini i polufinale Final Six-a. Jugaši žele zadržati dvicu te u četvrtfinalu Final Six-a ići na trećeplasirani sastav druge skupine (Brescia ili OSC), a u slučaju uspjeha izbjeći PRO Recco u polufinalu. U tom slučaju bi ZF Eger igrao u četvrtfinalu protiv Olympiacosa ili Szolnokija, tko već bude drugi u skupini 'A'. Matematički u igri za treće mjesto u skupini 'B' je i CNA Barceloneta, ali teško, uistinu teško je očekivati kako će španjolski prvak na kraju ipak zaigrati na završnom turniru.

- Ovo je još jedna utakmica s PRO Recom koja dolazi prije i nakon naših finala. Tako je bilo krajem 2015. godine. Tada smo tri, četiri dana nakon što smo osvojili Kup Hrvatske, prekinuli post od tri godine bez trofeja, putovali u Italiju. Krajem prošle godine tri dana prije finala europskog Superkupa s Bresciom smo igrali s PRO Reccom (poraz 11:8). Sad samo četiri dana nakon obrane naslova pobjednika Triglav Regionalne lige opet igramo. Nikad nismo imali puno vremena spremati se za PRO Recco. Uz to sad ne idemo u punom sastavu. Međutim, unatoč tome bilo bi super kad bi nastavili ovaj niz dobrih igara. Vjerujem kako imamo još snage odraditi utakmicu u Genovi na nivou u kakvom smo bili na Final fouru Triglav regionalne lige te nakon toga se 'baciti' na pripremu za ZF Eger u zadnjem kolu natjecanja u skupini, finale domaćeg prvenstva i Final Six-a europske Lige prvaka. protiv PRO Recca je najteže igrati. Imaju najviše rješenja, teško je uopće predvidjeti tko će biti sve u njihovom momčadi ii ne, a i o tome ovisi puno toga. Ali, mi kao Jug idemo tamo ostvariti dobar rezultat. Ako je moguće u Genovi osigurati drugo mjesto, pokušat ćemo to osigurati – istaknuo je Vjekoslav Kobešćak, koji zbog isključenja u 8. kolu protiv Barcelonete u Gružu neće moći voditi momčad s klupe, već će utakmicu pratiti s tribina (na klupi će biti samo sportski direktor Ognjen Kržić). 

Jugaši uoči posljednja dva kola imaju pet bodova više od trećeg ZF Egera, koji dočekuje otpisani Partizan. Potom u Eger stiže Jug CO, koji je u Gružu dobio ZF Eger 10:6.

- S bodom iz Genove, s obzirom na četiri pogotka viška u odnosu na Eger, to bi trebalo biti dovoljno za drugo mjesto u skupini. Ako ne uspijemo u Italiji, trebat će uzeti najmanje bod u Egeru. Međutim, okrenimo se sad PRO Reccu, koji je napravio jedan iskorak u tečnosti igre, u tranziciji, pa i u obrani u odnosu na prošlu sezonu. Bez obzira što je Stefano Tempesti povrijeđen, oni i dalje primaju malo pogodaka. Jest Goran Volarević odličan vratar, ali kao momčad igraju odličnu obranu. Osvojili su nedavno nacionalni kup. U jednom su zaletu, puno su drugačiji, bolji, nego prošle sezone – istaknuo je Jugov trener.

Utakmicu iz Italije izravno prenosi televizija Arenasport.

SKUPINA 'B' EUROPSKE LIGE PRVAKA
Poredak
: 1. PRO Recco 24 boda, 2. Jug CO 17 bodova, 3. ZF Eger 12 bodova, 4. CNA Barceloneta 8 bodova, 5. Partizan 4 boda, 6. Hannover 3 boda.  U 9. kolu, 5. travnja, igraju: ZF Eger - Partizan, CNA Barceloneta - Hannover, PRO Recco - Jug CO, a u 10. kolu, 26. travnja: ZF Eger - Jug CO, Hannover - PRO Recco, Partizan - CNA Barceloneta. 

27. travanj 2024 08:56