StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA

Kiša stala, nije hladno, te ne seli derbi pod krov u Trebinje već će se igrati pod vedrim nebom na Škveru, izravan prijenos na televiziji

Piše Tonči Vlašić
8. studenog 2023. - 12:36
Ovako je bilo 7. listopada 2022. godine - Jugaši su dobili na Škveru domaćina, Jadran Herceg Novi s 15:7, Goran Grgurević trese mrežu prvaka Crne Gore, postiže jedan od svoja tri pogotka te večeri...Tonči Vlašić

U Herceg Novi ili u Trebinje, gdje će vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja biti gosti hercegnovskog Jadrana u derbiju 7. kola skupine ‘A‘ Regionalne lige, koji se igra ove srijede, 8. studenog? Dom prvaka Crne Gore nema krov nad glavom, balon još nije postavljen, te se danima gledalo u nebo, hoće li padati kiša, točnije, više se gledalo hoće li zahladiti jer tad ne bi baš bilo pametno igrati na Škveru.

U tom slučaju bi se derbi preselio u Trebinje, u zatvoreni bazen, pod krov, gdje hercegnovski Jadran ove sezone igra utakmice europske Lige prvaka, gdje je ugostio prvo splitski Jadran, potom beogradsku Crvenu zvezdu, te prošli tjedan mađarski Ferencvaros.

Još jučer, niti 24 sata prije derbija, dok je još padala kiša, stigla je potvrda: Jadran Herceg Novi - Jug Adtiatic osiguranje igraju u srijedu, 8. studenog, od 16 sati na Škveru. Odluka je pala jer je prognoza bila: kiša će prestat padat u srijedu prijepodne, i neće biti hladno. Meteorolozi nisu pogriješili...

Bit će ovo prvi službeni ogled u sezoni 2023./24. najtrofejnijeg crnogorskog i najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Jugaši su kompletni za razliku od europske utakmice protiv Olympiacosa u Gružu. Tad Vjeko Kobešćak nije mogao računati na Amerikanca Hannesa Daubea, te kanadskog reprezentativca Bogdana Djerkovića, koji su bili na Panameričkim igrama u Čileu. Daube je sa SAD-om osvojio zlato, Kanada je na kraju zauzela četvrto mjesto. 

Splitski Jadran je lider skupine uoči zadnjeg kola prvog dijela. Dobio je svih pet utakmica. Između ostalog Juga u Gružu, te hercegnovski Jadran u Splitu. Prvaku Crne Gore je to jedini gubitak bodova, ostale četiri utakmice je dobio. Jugaši su bez pobjede ostali još u Zagrebu protiv Mladosti gdje su nakon neodlučenog rezultata poraženi na peterce, te su osvojili jedan, a ‘Žapci‘ dva boda.

SKUPINA ‘A‘ REGIONALNE LIGE

Poredak: 1. Jadran Split 15 bodova/5 utakmica, 2. Jadran Herceg Novi 12 bodova/5 utakmica, 3. Jug Adriatic osiguranje 10 bodova/5 utakmica, 4. Primorje EB 6 bodoa/5 utakmica, 5. Solaris 6 bodova/6 utakmica, 6. HAVK Mladost 5 bodova/5 utakmica, 7. Mornar bez boda/5 utakmica. 

Ove srijede još igraju Mornar - Jadran Split, te HAVK Mladost - Primorje EB, slobodan je Solaris. 

Prošle sezone Jugaši su s 15:7 svladali hercegnovski Jadran u Regionalnoj ligi. Igralo se također pod vedrim nebom, na Škveru, međutim, tog 7. listopada 2022. godine temperatura je bila iznad 20 stupnjeva, početak je bio u 19 sati, još su plaže bile pune kupača.... Prošla sezona Regionalne lige se igrala turnirski, svatko sa svakim, jednokružno. Prva četiri su izborila Final four. Jug je kao četvrti izborio završni turnir, koji se igrao u domu Novog Beograda, najuspješnije momčadi ligaškog dijela, inače tad branitelja naslova i aktualnog doprvaka Europe. Iz Beograda se Jug u Gruž vratio s pokalom. Dobio je domaćina u polufinalu, a u finalu splitski Jadran.   

Utakmicu 7. kola skupine ‘A‘ Regionalne lige između hercegnovskog Jadrana i Jug Adriatic osiguranja iz Škvera izravno, od 16 sati, prenosi televizija Arenasport 1.

27. travanj 2024 03:14