StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KAKAV TRIJUMF USRED NJEMAČKE Raspjevana Hrvatska!

16. siječnja 2018. - 23:16

Pljeskalo se Hrvatskoj u Njemačkoj. Svjetski prvaci su u kvalifikacijama za završni turnir Svjetske lige ostvarili novu uvjerljivu pobjedu. Nakon što su nadigrali Rusiju kod kuće sa 14:4, sad su uništili Njemačku usred Njemačke s 13:4 te nakon prvog dijela natjecanja u skupini 'B' vode sa svih 6 bodova. Njemačka ima 3 boda, a Rusija je bez boda.

Podatak koji će se pamtiti iz ogleda u Krefeldu glasi: dvije minute i 53 sekunde prije kraja treće četvrtine Njemačka je postigla prvi pogodak na utakmici. Ferdinand Korabel je bio strijelac. Čak 21 minutu i 7 sekundi Hrvatska je uspjela sačuvati svoju mrežu netaknutom, a do tog trenutka je postigla 11 pogodaka!

- Odigrali smo još jednu u nizu vrhunsku utakmicu. Čestitam momcima. Treba nastaviti ovako. Utakmice protiv Rusije, sad i ova u Njemačkoj, pokazuju da smo na pravom putu – istaknuo je Ivica Tucak, hrvatski izbornik.

Hrvatska iz ovog ili onog razloga (bolest, ozljede, odmor) ne igra kvalifikacije u sastavu u kojem je osvojila svjetsko zlato.

- Imamo sustav igre u koji se uklapa i svaki igrač sa šireg spiska kandidata za reprezentaciju. Dakle, i ovakvi imamo igru koja ima glavu i rep. Sve izgleda više nego odlično. Naravno, daleko je Europsko prvenstvo, glavni cilj ove godine. Bit će još puno posla, ali, ponavljam, sve je bilo odlično.

Prvu četvrtinu su naši dobili sa 6:0, na poluvremenu imali 9:0. Domaćin je u prve dvije četvrtine uputio dvanaest udaraca prema našem golu, ali niti jedan nije završio u mreži. Naši su imali glasnu podršku s tribina.

- Ne pamtim da smo ikad imali ovakvu podršku u jednoj gostujućoj utakmici. Više od pola mjesta na tribini su zauzeli naši navijači. Hvala im na tome. Vjerujem kako smo im se odužili odličnom predstavom – naglasio je naš izbornik.

Do kraja kvalifikacija, samo pobjednik skupine ide na finalni turnir, Hrvatska je 13. veljače gost Rusije, a domaćin Njemačkoj 10. travnja.

Njemačka – Hrvatska 4:13
KREFELD Bazen Bockum. Gledatelja 1600. Suci: Boris Obradović (Crna Gora) i Igor Virijević (Srbija).
NJEMAČKA: Schenkel, Srelezkij, Reibel, Real, Preusm Jungling, Illingerm Korbel (2), Stamm (1), Schulz, Restović (1), Eidner, Gotz. Izbornik: Hagen Stamm.
HRVATSKA: Marcelić, Macan, Fatović (2), Lončar (1), Buha (1), Buljubašić (2), Vukičević (1), Bašić, Marinić Kragić, Vrlić (1), Benić (2), Garcia (3), Anić. Izbornik: Ivica Tucak.
Igrač više: Njemačka 8/2, Hrvatska 8/5
Peterci: Njemačka -, Hrvatska 1/1
Četvrtine: 0:6, 0:3, 2:3, 2:1.

28. travanj 2024 02:17