StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO

KADETSKI KUP HRVATSKE Dubrovčani za zlato, Korčulani za broncu

Piše PSD.
7. srpnja 2018. - 23:18

Jugaši su u finalu, a Kapekaši će igrati za treće mjesto na završnom turniru Kupa Hrvatske, koji se igra u Zagrebu.

Polufinalni ogled dva sastava s juga pripao je Jugu, koji je slavio protiv KPK s 11:9. Odlučila je prva četvrtina koju je momčad trenera Aljoše Lončarića (na slici) dobila s 5:0, a koja je početkom druge imala i vodstvo 6:0. Korčulani su početkom posljednje četvrtine došli na dva pogotka zaostatka pet minuta prije kraja (8:10), ali već u idućem napadu Jugaši su postigli novi pogodak…

Josip Tolja sa četiri pogotka bio je prvi strijelac Jug CO za kojeg je tri pogotka postigao Antonio Zadro, dva Patrik Kolak, a po jedan Šime Šimunović i Luka Bjelopera, dok su za KPK po dva pogotka postigli Marijan Duhović, Toni Mozara, Domagoj Čale i Marin Čumbelić, a jedan Danijel Caktaš.   

KPK je imao 12 puta igrača više, realizirao je svakog trećeg, a Jug CO dva od pet. Korčulani su imali peterac, koji su iskoristili. Robert Fiorenini na vratima KPK zaustavio je deset udaraca Jugaša čiji su vratari, Maro Šimunović i Nikša Brzica, imali po četiri obrane.

Protivnik Jugašima u borbi za naslov pobjednika bit će splitski Jadran, a Korčulanima za broncu domaćin, HAVK Mladost. Jadran je u drugom polufinalu dobio Zagrepčane s 11:7. Jug CO i Jadran su bili suparnici u skupini. Splićani su tada bili bolji s 12:11. KPK i HAVK Mladost će biti prvi put suparnici na završnom turniru Kupa Hrvatske. 

U nedjelju, 8. srpnja, utakmica za treće mjesto počinje u 11.45 sati, a finale u 13 sati.

T.V.

28. travanj 2024 02:18