StoryEditorOCM
VaterpoloPOTOP U GRUŽU

Kad misliš da ne može gore! Loš Jug, baš loš. Ni sjena momčadi s kraja 2022. godine!

Piše Tonči Vlašić
25. veljače 2023. - 12:40

HAVK Mladost – Jug AO 18:12

DUBROVNIK Bazen u Gružu. Gledatelja 150. Suci: Vojin Putniković i Miodrag Stefanović (obojica iz Beograda), delegate: Milorad Murišić (Herceg Novi).

HAVK MLADOST: Sunara, Bušić (1), Dadvani, Vrbnjak (2), Gluhaić (5), Huljev, Adeishvili (1), Rakovac, Elez (2), Mijić (3), Herceg (2), Fabris (2), Ćosić, Mihaljević. Trener: Zoran Bajić.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Prkoča, Fatović (3), Zvono (3), Kolak, I. Vukojević (1), Biljaka, Lazić, Kržić (1), Kakaris, Grgurević (1), Žuvela (1), Jurišić, Mozara (1). Trener: Vjeko Kobešćak.

Igrač više: HAVK Mladost 6/11, Jug AO 5/13

Peterci: HAVK Mladost 1/2, Jug AO 2/3

Četvrtine: 4:4, 4:3, 7:2, 3:3

Protiv Novog Beograda još nekako, a protiv Mladosti jutro nakon tog poraza, nikako. Ne sjećamo se kad je Mladost očitala takvu lekciju Jugašima u Gružu, bila toliko bolja. Kad je postigla u Gružu 18 pogodaka, a nije da nije ogled dva najtrofejnija hrvatska kluba imao važnost za aktualnog prvaka Hrvatske (Mladost pak nije nikako mogla do Final 4). Nakon što je Radnički u Splitu ostvario pobjedu u zadnjem kolu protiv Mornara, Jugu je trebala pobjeda za izbjeći četvrto mjesto, koje u polufinalu završnog turnira Regionalne lige vodi na domaćina, Novi Beograd.

Dakle, nakon potopa Jugaša, u polufinalu, 25. ožujka, u Beogradu: Novi Beograd – Jug Adriatic osiguranje, a Jadran Split – Radnički Kragujevac.

Maro Joković je nije bio u sastavu. Najiskusnijeg igrača Vjeko Kobešćak je odlučio odmoriti za europski ispit u utorak navečer u Gružu protiv OSC-a, super važan u borbi za plasman na završni turnir najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Ivan Jurišić je počeo ogled na vratima Juga, a ne Toni Popadić. Zagrebačka momčad je utakmicu otvorila vodstvom 2:0, vrlo brzo je Jug preokrenuo rezultat u svoju korist nakon čega je bilo niz grešaka s obje strane u napadu, te je trebalo pričekati na novi pogodak. Dočekali smo ga minutu i 9 sekundi prije kraja prve četvrtine kad je Branimir Herceg poravnao na 3:3. Drugim pogotkom Ivana Vrbnjaka Mladost je još jednom vodila, a 4:4 potpisao je pogotkom Hrvoje Zvono.

image

HAVK Mladost - Jug AO

Tonči Vlašić/
image

Frano Vićan na klupi HAVK Mladost

Tonči Vlašić/

Popadić je na vrata stao nakon prve četvrtine. Korčulanin Tin Fabris je u prvom napadu u drugoj četvrtini pogodio za novo vodstvo Mladosti (5:4), koje je poništio odmah Filip Kržić. Lijepo je naciljao s vanjske pozicije donji desni kut gola Eugena Sunare, vratara zagrebačkog sastava. Mladost je potom realizirala igrača više (Maroje Gluhaić 6:5), kao i Jug AO (Goran Grgurević 6:6). Nepune dvije minute prije kraja druge četvrtine Popadić je obranio peterac Dariju Rakovcu, a odmah na drugoj strani to isto nije uspio Eugen Sunara Lorenu Fatoviću, te je Jug pogotkom svog kapetana poveo sa 7:6.

Jug je zatim propustio priliku za plus dva (Ivan Vukojević), a David Mijić to kaznio (7:7). Nakon toga Jug nije iskoristio igrača više. Opet je kažnjen, i to je Gluhaić pogodio sa zvukom sirene (7:8).

Nastavak je bio u znaku Mladosti, koja je treću četvrtinu dobila sa 7:2, koja je vodila s 18:10! Kobešćak je uoči zadnje četvrtine opet mjienjao vratara. Loš Jug, baš loš. Ni sjena momčadi s kraja 2022. godine. 

27. travanj 2024 18:10