StoryEditorOCM
VaterpoloPRVAK EUROPE U GRUŽU

Jugu treba pravi rezultat, sve je prokockao prošle sezone, te na početku nove, a sad ga čeka PRO Recco, koji je sve dobio ove sezone. Čudo je moguće?

Piše Tonči Vlašić
12. siječnja 2022. - 09:24

Fale petorica Sandru Suknu, treneru PRO Recca, ali tu su mu Aleksandar Ivović, Aaron Younger... Prvog smo stavili jer je čudo od igrača, top klasa više od desetljeća, nije slučajno kapetanska traka njegova, a drugog jer je također bio Jugaš. Obojica su odigrala po jednu sezonu u kapici najtrofejnijeg hrvatskog kluba. Ivović onu kad je Jug 'puko' na kraju u Beogradu protiv Crvene zvezde 2013. u finalu za prvaka Europe, te nije nakon krune prvaka Hrvatske uzeo i taj trofej, a imao je momčad za 'ubit vola', a Younger u sezoni koja je bila bez trofeja (2014./15.). Poslije je Aussie Sharks 'eksplodirao' pa se može pohvaliti kako je prvo sa Szolnokom, zatim s Ferencvarosom, te s PRO Reccom osvojio naslov prvaka Europe, i sa sva tri kluba još i europski Superkup!

image
Aleksandar Ivović predvodi PRO Recco u Gružu kontra Juga s kojim je osvojio naslov prvaka Hrvatske 2013., ali ne i naslov prvaka Europe iste godine. S 36 godina je godinama udarna snaga PRO Recca
Tonči Vlašić
image
Australac Aaron Younger opet u Gružu, ali sad s PRO Reccom (evo ga na početku treninga, u utorak, 11. siječnja 2022.). Za Jug je igrao u sezoni 2014./15., a zatim za Szolnok, Ferencvaros, te od 2020. je član PRO Recca
Tonči Vlašić

Uglavnom, da još tko fali Suknu, još jedno dva, tri igrača, teško bi PRO Recco ostao bez uloge favorita u Gružu protiv Juga. Naravno, kriv za to je i sam Jug jer nije dobar u zadnje vrijeme, ne možemo se sjetiti kad je izgubio (već) dvije utakmice u Gružu (CN Marseille i OSC), zatim sve je u Gružu nekako otužno, a tako je jer nema trofeja, nije ga bilo čitave prošle sezone, a ni nova sezona po tom pitanju nije počela dobro. Slabo ti dođe kad se sjetiš finala kupa u Zagrebu protiv splitskog Jadrana, kako je to Jug odigrao.

Stoji, nova je momčad, ostao je Jug bez četiri udarna igrača iz prvih sedam, vratio Mara Jokovića, doveo dva Grka, Stylianosa Argyropoulosa (to je baš pogodak) i Konstantinosa Kakarisa, te opet može složiti baš dobru sedmorku. Međutim, ona ne može iznijeti sve trideset i dvije minute utakmice bez predaha, na svojim leđima. Tad se od igrača s klupe očekuje da kad uđu da se ne osjeti razlika u igri. Nekad se učini kako im ide, u ključnim utakmicama, do danas, ne. Stoji, mnogi su u novim ulogama, pa i dio ovih iz udarnih sedam, a kad je bilo promjena, bilo ih je dosta, teško je očekivati kako će sve valjat preko noći.

Nekako sad najviše upada u oči to što Jug ima samo jednog centra. Stoji, zatekao ga je odlazak Luke Lončara, otišao je pet do podne, nisu potom u Gružu našli rješenje, a bez drugog centra, ne ide, pa ne ide. Ubi se Argyropoulos, ajde na beka, na svoju poziciju, pa ajde na centra, mijenjaj Kakarisa. Naravno, nije to jedni problem, ali...

Uglavnom, Jugu treba pravi rezultat, sve je prokockao prošle sezone, te na početku nove. Tri prilike za dobar rezultat ima u ovom prvom mjesecu, prve dvije su ogledi protiv europskog prvaka PRO Recca, večeras doma, pa za dva tjedna vanka, a treća je gostovanje kod splitskog Jadrana nakon povratka iz Italije. I kad bi uzeo (najmanje) bod u europskoj Ligi prvaka, isto tako (najmanje) bod u domaćem prvenstvu, e to bi bio posao. Odmah bi se lakše disalo. To sigurno. Odmah bi naraslo samopouzdanje, odmah bi sve bilo ljepše...

Može li ljepše bit već nakon prvog ogleda s aktualnim prvakom Europe u skupini? Utakmica 7. kola između Jug Adriatic osiguranja i PRO Recca u Gružu se igra večeras od 19 sati. 

SKUPINA ‘B‘

Poredak: 1. PRO Recco 18 bodova, 2. CN Marseille 15 bodova, 3. Jug AO 12 bodova, 4. OSC 10 bodova, 5. WASPO 98 Hannover 5 bodova, 6. Spandau 04 4 boda, 7. Steaua 3 boda, 8. Crvena zvezda 3 boda.

Raspored 7. kola, srijeda, 12. siječnja, Marseille: CN Marseille – Crvena zvezda, Dubrovnik (Gruž, 19 sati): Jug Adriatic osiguranje – PRO Recco, Budimpešta: OSC – Spandau 04, Bukurešt: Steaua – WASPO 98 Hannover.

28. travanj 2024 14:13