StoryEditorOCM
VaterpoloTREĆI KRUG REGIONALNE LIGE

Jugaši projurili kroz šibensku Crnicu, možeš im staviti Solaris na rep; hvala Mladost, sad je sve jasno, odluka pada u Gružu!

Piše Tonči Vlašić
21. siječnja 2023. - 12:43

Patrik Kolak je uzeo kapicu s brojem tri kapetana Lorena Fatovića, a Vlaho Pavlić kapicu s brojem pet Mara Jokovića. Fatović i Joković su jutro nakon velike pobjede protiv splitskog Jadrana, kojom je Jug Adriatic osiguranje ostao u igri za prvim mjesto u ligaškom dijelu Regionalne lige (to donosi domaćinstvo završnog turnira, Final foura), dobili slobodno, te nisu igrali protiv domaćina, Solarisa.

I bez njih Toni Popadić i ekipa su ostvarili novu pobjedu. Jug Adriatic osiguranje – Solaris 14:9, odnosno, s obzirom gdje se igralo, obrnuto, Solaris – Jug Adriatic osiguranje 9:14. Popadić 60 posto obrana, zaustavio je 9 od 15 udaraca domaćina. Ivan Vukojević prvi strijelac. Bez promašaja. Četiri pogotka. Jedan manje Matias Biljaka, po dva Franko Lazić i Marko Žuvela, a po jedan Hrvoje Zvono, Vlaho Pavlić i Konstantinos Kakaris. Lazić je realizirao jedan peterac, Žuvela preostala dva. Branio je na kraju i Ivan Jurišić (dvije obrane). Jugaši su realizirali 5 od 9 situacija s igračem više, obranili se u 9 od 14 situacija s igračem manje.

Solaris je vodio s 2:1, 3:2 i 4:3 nakon čega su Jugaši nanizali šest pogodaka, te riješili pitanje pobjednika. Početkom posljednje četvrtine hrvatski prvak je imao plus sedam (13:6).

Tako su Jugaši u 42 sata riješili u Šibeniku sve tri utakmice u svoju korist. U četvrtak navečer nadigrali sa 17:5 Mornara, sinoć splitskog Jadrana (14:11), a jutros Solarisa.

Jugaši su domaćini četvrtog turnira Regionalne lige. U Gružu će igrati protiv Mladosti, Šapca i Novog Beograda. Ogled protiv Novog Beograda, branitelja naslova i lidera, odlučit će o pobjedniku lige budući je Mladost jutros odigrala 13:13 s Radničkim. Sad Jugaši ne moraju ostvariti uvjerljiv uspjeh protiv Novog Beograda, a što su trebali da je Radnički ostvario pobjedu protiv zagrebačkog sastava (podsjetnik, Radnički – Jug AO 10:9, Novi Beograd – Radnički 13:6). Igra im za prvo mjesto i minimalna pobjeda.

Uoči zadnjeg kruga Novi Beograd je prvi sa svih osam pobjeda, Jugaši imaju sedam pobjeda i jedan poraz, a treći Radnički šest pobjeda, remi i poraz...

Jugaši se sad okreću gostovanju u Budimpešti kod OSC-a u 6. kolu skupine ‘B‘ europske Lige prvaka (srijeda, 25. siječnja). 

28. travanj 2024 08:50