StoryEditorOCM
VaterpoloVATERPOLO/REGIONALNA LIGA

JUGAŠI NA KANTRIDI Odavno nije bilo tako

27. siječnja 2017. - 10:35

Vjekoslav Kobešćak je neki dan u Talk showu Zdravka Reića, Istinom do gola, koja se prikazuje na Sportskoj televiziji, odgovarajući na pitanje kakvu je momčad dočekao kada je u ožujku 2015. preuzeo Jug Croatia osiguranje rekao 'jednu dobru momčad'. Na opasku Reića: 'Dobra, a nije ništa osvojila… Primorje je sve uzelo!', Jugov trener je naglasio:

- Da, nije osvojila ništa, ali je bila dobra momčad i bila je tada jedna momčad koja je od nje bolja, a to je bilo Primorje. Međutim, ponavljam, to nije bila loša momčad Juga.

Dodao je kako su uspjesi Primorja unijeli nesigurnost u redove te momčadi Juga. Nakon toga dogodilo se najprometniji prijelazni rok u povijesti dubrovačkog kluba, nikad toliko odlazaka i dolazaka, a koji je odmah donio rezultat, i to kakav: za Jugom je najuspješnija sezona u povijesti. Kobešćakova ekipa je u ovom trenutku vlasnik čak pet trofeja.

- Nije se očekivalo kako će protekla sezonu biti tako uspješna. Nismo na taj način ni pripremali sezonu, ali se tako poklopilo i kroz sve to shvatiš koju snagu ima momčad i Klub. Uvjeti za uspjeh u Jugu su puno veći nego u drugom sredinama – naglasio je Kobešćak te dodao kako ga nije strah zbog svih uspjeha, tj. činjenice kako u ovoj sezoni svi očekuju od njega i momčadi da se ponove uspjesi.

- Probat ćemo to ostvariti – rekao je Jugov trener.

U Regionalnoj ligi, prvenstvu Hrvatske, a što se već pokazalo i u Kupu Hrvatske, Jugaši ne bi trebali imati nikakvih problema, ne samo zbog svoje snage, već zbog činjenice kako su drugi, prije svega najveći (i jedini) rival, riječko Primorje EB, slabiji nego prošle sezone. Primorje EB nije ni blizu onog Primorja EB iz proteklih nekoliko sezone, koje je nizalo uspjehe bez obzira što je u prvom ogledu u novoj sezoni, i to u Gružu, dobro namučilo Jugaše, koji su slavili sa 'samo' 11:9.

Novi ogled Primorja EB i Jug CO igra se ovog petka, 27. siječnja u Rijeci (Arenasport/20 sati). Kobešćak uoči njega upozorava zbog događanja u tom prvom ogledu s riječkim sastavom ove sezone te zbog činjenice kako u odnosu na tu utakmicu nema dvojicu igrača, Pava Markovića i Xavi Garciju. Ipak, unatoč svemu, bila bi senzacija ako Jug CO ne bi nastavio svoj pobjednički niz u Regionalnoj ligi večeras na Kantridi, ostvario desetu pobjedu u desetom nastupu. Odavno Jug CO nije bio izraziti favorit u Rijeci protiv Primorja EB.

TRIGLAV REGIONALNA LIGA
Poredak: 1. Jug CO
27 bodova/9 utakmica, 2. Jadran Carine (HN) 19 bodova/9 utakmica, 3. HAVK Mladost 16 bodova/8 utakmica, 4. Primorje EB 14 bodova/9 utakmica, 5. Partizan 13 bodova/9 utakmica, 6. Mornar BS 11 bodova/9 utakmica....

27. travanj 2024 10:34