StoryEditorOCM
VaterpoloREGIONALNA LIGA VATERPOLISTA

JUG AO PET, FATOVIĆ ŠEST Nakon prvaka Crne Gore prvak Hrvatske dobio i prvaka Srbije

12. listopada 2019. - 23:36
Nakon dva ogleda s Jadran Carine Herceg Novi, prvakom Crne Gore, prvo za bodove u Regionalnoj ligi - pobjeda u Gružu 9:6, a potom za bodove na startu natjecanje u skupini 'A' europske Lige prvaka - pobjeda 12:7 u Igalu, suparnik Jugašima bio je prvak Srbije - Šabac

Hrvatski prvak je nastavio svoj niz. Peta utakmica u novoj sezoni - peta pobjeda, četvrta u Regionalnoj ligi. Bio je uvjerljiv u Šapcu - 15:7! U ponedjeljak i utorak Jugaše čekaju u Gružu OVK POŠK, Solaris i Mornar BS u bitci za plasman na Final four Kupa Hrvatske (prva dva idu u Split na završni turnir), a u petak, 18. listopada, utakmica 2. kola skupine 'A' europske Lige prvaka protiv Barcelonete u Gružu.

Šabac nije uspio u kvalifikacijama za europsku Ligu prvaka. Zaustavljen je u drugom krugu, i to je bio posljednji u skupini te su mijenjali trenera. Vratio se Miodrag Mirović, koji je, zanimljivo, prošle sezone odveo Šabac do duple krune, a koji je unatoč tome ostao bez posla. Šabac se odlučio za Nemanju Andrića s kojim je Šabac prošao prvi, ali ne i drugi krug kvalifikacija za najjače europsko klupsko natjecanje, a u Regionalnoj ligi, u prva dva kola, ostvario polovičan učinak. 

Mirović je novi početak na klupi Šapca započeo porazom 11:9 u Beogradu od Partizana, a sad je izgubio i od Jug Adriatic osiguranja kod kuće. Jug CO i HAVK Mladost vode sa svih 8 bodova. 

SEMAFOR 4. kolo
Petak, 11. listopada, Beograd: Crvena zvezda – Mornar BS 14:7, subota, 12. listopada, Budva: Primorac Kotor – Budva BR 11:7, Igalo: Jadran Carine (HN) – HAVK Mladost 6:15, Split: Jadran (S) – Partizan 18:11, Šabac: Šabac – Jug Adriatic osiguranje 7:15.

FOTO Loren Fatović - sa šest pogodaka prvi strijelac Jug Adriatic osiguranja
Šabac - Jug AO 7:15
ŠABAC Suci: Dragan Štampalija (Šibenik) i Vojin Putniković (Beograd).
ŠABAC: Filipović ( obrana), Eraković, Marković (1), Repanović, Ramirez (1), Vasić (1), Rogač, Gomes da Silva, Vasović, Vučinić, Matković, Velkić (1), Gavrilović, Radulović (3). Trener: Miodrag Mirović.
JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Popadić, Macan, Fatović (6), Lončar (2), Kržić, Garcia, Lozina (1), Čulina, Merkulov, Papanastasiou (2), Radić, Benić (2), Obradović (2), Jarak, Čulina. Trener: Vjeko Kobešćak. 
Četvrtine: 2:6, 2:4, 1:0, 2:5
5. KOLO
Srijeda, 23. listopada, Beograd: Partizan – Primorac Kotor, Dubrovnik: Jug Adriatic osiguranje – Jadran (S), Zagreb: HAVK Mladost – Šabac, Split: Mornar BS – Jadran Carine (HN), Budva: Budva BR – Crvena zvezda.  
 

30. travanj 2024 16:24