StoryEditorOCM
VaterpoloJUGAŠI ZAKLJUČILI NASTUP U SPLITU NA JUNIORSKOM PRVENSTVU HRVATSKE

I opet su, kao i u polufinalu, bili su blizu, baš blizu, ali na kraju ...

Piše Tonči Vlašić
28. siječnja 2024. - 13:55

BITKA ZA BRONCU

Primorje EB – Jug AO 13:12

SPLIT Bazen Poljud. Suci: Goran Gavrilović i Nenad Periš. Delegati: Mlađan Prvan i Robert Tiozzo.

PRIMORJE ERSTE BANKA: Mauro Ivan Čubranić (6 obrana), Ivan Šurbek, Duje Tomić (1), Bruno Marić, Gabrijel Burburan (2), Len Dujmić (2), Luka Franulović, Lucijan Dujmić (5), Borna Margitić, Luka Babić (2), Viktor Tončinić (1), Marko Doknić, Mauro Dipić, Patrik Turk. Trener: Samir Barač.

JUG ADRIATIC OSIGURANJE: Luka Ljepava, Nikola Bjelopera, Ante Jerković, Ivano Vlahović, Bruno Đuho, Mateo Benussi (2), Ivuša Burđelez, Luka Eterović (1), Maro Šušić (2), Stjepan Brajović, Mauro Prkoča (2), Vlaho Pavlić (5), Antoan Špilar (7 obrana), Luka Čurlin. Trener: Đani Pecotić.

Igrač više: Primorje EB 7/4, Jug AO 13/8

Peterci: Primorje EB 2/1, Jug AO 3/3

Četvrtine: 2:2, 4:4, 2:1, 5:5.

Slabi na startu, ništa im nije išlo za rukom, potvrda toga su dva uvjerljiva poraza, osam razlike od Primorja EB u 1. kolu u skupini, pa osam razlike i od Mornara u 2. kolu. Krenuli su protiv Medveščaka u 3. kolu, posljednjem u skupini. Izborili su uvjerljivom pobjedom treće mjesto, zadnje koje ih je u skupini ostavljalo u igri za visok plasman.

Prvu priliku za to su iskoristili. Nadigrali su splitski Jadran, drugoplasirani sastav druge skupine, te izborili polufinale, a tamo ih je čekao Mornar. Imali su napad s igračem više za pobjedu, kad nisu uspjeli, imali su peterce, ali ni tu nisu bili uspješni, te ih je čekala utakmica za broncu, a suparnik riječko Primorje.

I opet su bili blizu. Ali, četvrti na kraju. Bez medalje. Međutim, s tek nekoliko igrača, koji su izlazno godište, a s nekoliko igrača koji će pravo nastupa u juniorskom uzrastu imati i za dvije godine…

Mornar je s 13:10 dobio zagrebačku Mladost u borbi za zlato. 

27. travanj 2024 19:00