StoryEditorOCM
VaterpoloOPERIRAN 27-GODIŠNJI KAPETAN HRVATSKE VATERPOLSKE REPREZENTACIJE

HRVATSKI VATERPOLSKI SAVEZ OBJAVIO Sandro Sukno operirao srce u Clevelandu!

15. ožujka 2018. - 21:43

Hrvatski vaterpolski savez je objavio kako je kapetan reprezentacije, 27-godišnji Sandro Sukno, podvrgnut operativnom zahvatu u SAD-u, Klinici Cleveland. Operaciju srca izveo je, ističe se, jedan od najcjenjenijih svjetskih kardiokirurga, dr. Nicholas Smedira. Operacija je protekla bez komplikacija.

Sada slijedi faza oporavka, te se liječnici nadaju da će se Sandro čim prije u potpunosti oporaviti i biti u mogućnosti ponovo zaigrati za hrvatsku reprezentaciju. Njegov povratak u Domovinu se očekuje za otprilike dva  tjedna - navodi se u priopćenju kojeg je potpisalo Zdravstveno povjerenstvo HVS-a.

HVS se ovom prilikom zahvalio dr. Tomislavu Mihaljeviću, voditelju Klinike Cleveland na svesrdnoj pomoći oko organizacije i liječenja Sandra Sukna. Isto tako Hrvatskom olimpijskom odboru i Zdravstvenoj komisiji HOO na pomoći oko organizacije puta, smještaja te liječenja.

Podsjetnik, Sandru je početkom listopada, nakon redovitog pregleda, kada su ustanovljeni srčani problemi, preporučen odmor dva mjeseca. Sandro je iduća dva mjeseca bio s obitelji u Dubrovniku. Čekao je novi pregled u Rimu te s nestrpljenjem očekivao rezultate. Nadao se kako će se vrlo brzo vratiti u bazen, a što su mu poželjeli svi. Nažalost, ta njegova najveća (i jedina) želja ta dva mjeseca nije se ostvarila. Naime, novi pregledi krajem prošle godine pokazali su kako su srčani problemi ozbiljniji nego se u prvi trenutak mislilo. Talijanski mediji su pisali kako je ozbiljno ugrožen njegov nastavak karijere. 

Sandro je potom obavio početkom 2018. nekoliko pregleda. Na kraju se odlučio za operaciju.

27. travanj 2024 04:25